По предварителни данни през второто тримесечие на 2018 г. общият

...
По предварителни данни през второто тримесечие на 2018 г. общият
Коментари Харесай

НСИ: С 2,8% се увеличава общия индекс на сектор Транспорт за второто тримесечие

По предварителни данни през второто тримесечие на 2018 година общият показател на оборота за бранш " Транспорт, депозиране и пощи ", изчислен от сезонно изгладени данни, се усилва с 2.8% по отношение на първото тримесечие на 2018 година.

Индексите на оборота в услугите през второто тримесечие на 2018 за дейностите, включени в секторите " Транспорт, депозиране и пощи ", " Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; Далекосъобщения " и " Други бизнес услуги ", бяха оповестени от Националния статистически институт (НСИ).

Ръст се следи при съвсем всички действия в бранша, като най-голям е при " Въздушен превоз " - с 10.0%. Спад е регистриран единствено при " Воден превоз " (14.8%), прецизираха от Национален статистически институт.

Общият показател на оборота за бранш " Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; Далекосъобщения " нараства с 2.9% по отношение на първото тримесечие на 2018 година.

Най-голямо нарастване е регистрирано при " Информационни услуги " (4.1%), " Далекосъобщения " (3.8%) и " Радио- и телевизионна активност " (3.7%). Намаление е записано само при " Издателска активност " - с 10.8%.

При други бизнес услуги има нарастване по отношение на предходното тримесечие при множеството действия. То е най-голямо при " Архитектурни и инженерни действия, механически изпитвания и разбори " - с 9.1%. Най-съществен спад е регистриран при " Дейности по разчистване " - с 18.7%.

През второто тримесечие на 2018 година общият календарно изгладен показател на оборота за бранш " Транспорт, депозиране и пощи " нараства с 12.8% в съпоставяне със същото тримесечие на 2017 година. Увеличение има при всички действия, като най-значително е при " Въздушен превоз " и " Пощенски и куриерски услуги ", надлежно с 23.5 и 18.3%.

Общият календарно изгладен показател на оборота за бранш " Създаване и разпространяване на информация и креативен продукти; Далекосъобщения " е с 15.3% по-висок спрямо второто тримесечие на 2017 година.

Нарастване на показателя на оборота има при съвсем всички действия, като максимален е растежът при " Производство на филми и телевизионни излъчвания, звукозаписване и издаване на музика " - с 24.6%, " Дейности в региона на осведомителните технологии " - с 24.5%, и " Информационни услуги " - с 20.3%. Намаление се следи единствено при " Издателска активност " (7.3%).

Увеличение по отношение на второто тримесечие на 2017 година е записано при множеството бизнес действия. Най-съществен е растежът на " Административни офис действия и друго спомагателно обслужване на стопанската активност " - със 17.4%.

" Туристическа агентска и операторска дейност; други действия, свързани с пътувания и резервации " - с 15.6%. Най-голямо понижение е записано при " Дейности по наемане и даване на работна мощ " - с 6.6%, допълват от Национален статистически институт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР