По предварителни данни на Националния статистически институт /НСИ/ преките чуждестранни

...
По предварителни данни на Националния статистически институт /НСИ/ преките чуждестранни
Коментари Харесай

Преките чуждестранни инвестиции в нефинансовия сектор за 2019 г. възлизат на 25 427 млн.евро

По предварителни данни на Националния статистически институт /НСИ/ директните задгранични вложения /ПЧИ/ в нефинансовия бранш към 31 декември 2019 година възлизат на 25 427 млн. евро по настоящи цени.

През 2019 година най-голяма е цената на направените директни задгранични вложения в индустрията - 11 422 млн. евро. Следващ по размер на направените ПЧИ e секторът на услугите (търговия, ремонт на коли и мотоциклети, превоз, депозиране и пощи, хотелиерство и ресторантьорство) - 5 978 млн. евро.

В структурата на директните задгранични вложения по стопански действия през 2019 година се следи повишаване на направените вложения в промишления бранш, като относителният им дял се усилва с един процентен пункт спрямо миналата година, до момента в който относителният дял на ПЧИ в "Професионални действия и научни изследвания; административни и спомагателни действия " понижава с 1.1 пункта спрямо 2018 година.

По предварителни данни през 2019 година разноските за придобиване на дълготрайни материални активи /ДМА/ във всички браншове на стопанската система са 21 769 млн. лева по настоящи цени. Най-голям размер вложения в ДМА са вложени в промишления бранш - 6 000 млн. лв.. Следващ по размер на направените вложения за ДМА е секторът на услугите (търговия, ремонт на коли и мотоциклети, превоз, депозиране и пощи, хотелиерство и ресторантьорство) - 5 167 млн. лв..

През 2019 година в структурата на разноските за придобиване на ДМА по стопански действия се следи спад на направените вложения в промишления бранш и бранша на услугите, като относителният им дял понижава надлежно с 2.2 и 1.8 процентни пункта спрямо миналата година.

През 2019 година в структурата на разноските за придобиване на ДМА по типове се следи повишаване на направените вложения в здания, строителни уреди и структури, като относителният им дял се усилва с 4.8 пункта спрямо миналата година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР