По предложение на премиера Бойко Борисов започват преговори между ръководството

...
По предложение на премиера Бойко Борисов започват преговори между ръководството
Коментари Харесай

След среща при Борисов започват преговори между Министерството на икономиката и "Емко"

По предложение на премиера Бойко Борисов стартират договаряния сред управлението на
предприятието и Министерството на стопанската система за изчистване на противоречивите въпроси към подписаните от " Емко " контракти. Това оповестиха от Министерски съвет откакто по избор на чиновниците на предприятието те бяха признати от премиера. Това бе и посочено като причина той да закъснее за почналия в 10 ч. при президента Румен Радев Консултативен съвет по национална сигурност.

И тази заран чиновници на " Емко " стачкуваха наоколо до постройката на държавното управление, тъй като считат, че с връщането на лиценза за търговия на сдружението, проблемите му не са решени. По-рано денем пък министърът на стопанската система Емил Караниколов, чиято покана за среща протестиращите отхвърлиха в петък, разгласи, че държанието на " Емко " към този момент наподобява на рекет по отношение на страната.

Един от проблемите е, че създадена преди отнемането на лиценза продукция, стои на пристанището в Бургас и нейният адресат ще получи друга, създадена от държавното ВМЗ. В същото време от " Емко " са недоволни, че договорите им с контрагенти са отнети по времето, когато са без лиценз, и няма да бъдат възобновени.

Министър-председателят Бойко Борисов одобри представители на протестиращите служащи в оръжейния цех " Емко ", които упорстваха да изложат проблемите си персонално пред него, оповестиха от държавната пресслужба. Позицията им за развиването на обстановката през последните месеци е показана от притежателя на предприятието Емилиян Гебрев и членове на Инициативния комитет.

" Винаги съм бил на мнение, че би трябвало да се изслушват страните и да се откри решение в разговор ", показал министър председателят.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Спорът за "Емко " и "Дунарит " (29)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР