По предложение на Министерски съвет в четвъртък парламентът одобри преразпределянето

...
По предложение на Министерски съвет в четвъртък парламентът одобри преразпределянето
Коментари Харесай

Нито един пенсионер под линията на бедност. Парламентът одобри добавки към пенсиите и енергийни помощи

По предложение на Министерски съвет в четвъртък Народното събрание утвърди преразпределянето на 1.2 милиарда лева спомагателни данъчни доходи в бюджета за 2021 година По-голямата част от средствата ще бъдат дадени за добавки към пенсиите, а останалата ще отиде за енергийни обезщетения за бизнеса поради високите цени на тока и природния газ.

750 млн. лева ще бъдат дадени за добавка от по 60 лева месечно към пенсиите или сумите от пенсии на всеки пенсионер, считано от 1 януари следващата година. Добавката ще е за всички пенсионери, без значение от размера на получаваната пенсия, и ще бъде изплащана в интервала януари-юни 2022 година

"Тази година имаше спомагателни доходи, преразпределени с актуализацията на бюджета ", сподели пред депутатите министърът на финансите Асен Василев.

Добавката от 60 лева плюс нарастването на пенсиите от 25 декември т.г. ще подсигуряват, че няма да има нито един пенсионер под линията на беднотия и възрастните хора няма да получават по-малко средства от тези, които взимат сега, добави още Василев.

Гласувано беше също по този начин 450 млн. лева да отидат към бюджета на Министерството на енергетиката. С тях ще бъдат финансирани енергийните обезщетения за бизнеса поради високите цени на тока и природния газ за първите 3 месеца на 2022 г.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР