По предложение на министъра на вътрешните работи на Република Северна

...
По предложение на министъра на вътрешните работи на Република Северна
Коментари Харесай

Дават бонуси на полицаите, работили на честванията за Гоце Делчев, въпреки сблъсъците с българи

По предложение на министъра на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски всички чиновници на Министерство на вътрешните работи, „ които в съботния ден са обезпечили почтено отбелязване на 151-ата годишнина от рождението на великия Гоце Делчев, за реализирани резултати ” ще бъдат наградени с спомагателни 10% върху главната заплата.

 

Това написа самият Спасовски в персоналния си профил във Facebook.
 
„ Като министър на вътрешните работи се възползвах от правото, обещано ми от Колективния трудов контракт на Министерство на вътрешните работи (чл. 160, 161 и 162) и на днешното съвещание предложих на държавното управление, което одобри Заключение за погашение на надбавка от 10 % за представителите на македонската полиция, които бяха ангажирани на терен на 4 февруари ”, написа Спасовски.

 

Припомняме, че на 4 февруари (събота) по време на честванията към годишнината от рождението на Гоце Делчев имаше конфликти сред българи, чакащи да преминат границата с РСМ, и македонски чиновници на реда, които отказваха да пропуснат българските коли. 

 

Власите в Скопие обясниха, че имало срив в граничната система, което забавило инспекцията на колите. 

 

Веднага след честванията, които обтегнаха връзките сред България и районен съд Македония, Оливер Спасовски поздрави чиновниците от всички организационни звена в МВР в страната „ за професионализма и всеотдайността при извънредно добре осъществявания действен проект в региона на защитата по време на честването на рождения ден на Гоце Делчев ”, написа Българска телеграфна агенция.

В обществените мрежи той показа и видео, на което се демонстрират ограниченията по обезпечаването на честването на 151-та годишнина от рождението на Гоце Делчев. България ги дефинира като непотребни и несъразмерни.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР