По повод Международния ден на митниците - 26 януари, с

...
По повод Международния ден на митниците - 26 януари, с
Коментари Харесай

Наградиха митничарите, задържали 41 кг злато на ГКПП Дунав мост-Видин

По мотив Международния ден на митниците - 26 януари, с 34 самостоятелни и групови награди на Агенция „ Митници “ - грамота, сребърен и златен почетен знак и плакет, са отличени митнически чиновници и екипи, постигнали високи резултати през 2021 година, в това число екипите, осъществили задържанията на 400 кг хероин на Министерство на правосъдието Варна Запад, на 450 л течен метамфетамин на Министерство на правосъдието Летище София, както и на 41 кг златни произведения на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост – Видин.
Поради пандемичната конюнктура тържествена гала във връзка Международния ден на митниците се организира единствено в наличието на отличените чиновници. Традиционните документи за заслуги от името на генералния секретар на Световната митническа организация Кунио Микурия ще бъдат връчени на 19 митнически чиновници, както и на Дирекция „ Ръководство на Корабния Трафик - Черно Море “ в Държавно дружество „ Пристанищна инфраструктура “.
На 26 януари митническите чиновници означават Международния ден на митниците. Световната митническа общественост чества в чест на състоялата се на този ден през 1953 година първа публична сесия на Съвета за митническо съдействие, прочут през днешния ден като Световна митническа организация (СМО). Днес страните - членки на Световната митническа организация, са 183. България е член на организацията от 1 август 1973 година
По традиция Международният ден на митниците e под мотото на избрана тематика, като за 2022 година тя е „ Ускоряване на митническата цифрова промяна посредством разбиране на просвета на данни и създаване на екосистема от данни”. Тази тематика слага акцент върху призванието на митниците да покажат своето водачество в ускорение на цифровата промяна по време на процеса на възобновяване от COVID-19 рецесията на национално и интернационално равнище.
„ Пандемията от COVID-19 към момента не е завършила и гледайки към бъдещето митниците би трябвало да се оправят с провокациите. Митниците могат да дадат нов подтик на цифровата промяна, учредена на доверие и поощряване на съдействието сред митническите администрации, повишение на прозрачността и основаване на условия за разговор с гражданското общество “, отбелязва в писмото си за празника генералният секретар на Световната митническа организация.
„ Изминалата 2021 година бе комплицирана и динамична, само че сполучлива за Агенция „ Митници “. Тя сложи провокации, само че и очерта доста нови благоприятни условия пред администрацията, бизнеса и обществото. За първи път приходите, управлявани от Агенция „ Митници “, минаха границата от 10.5 милиарда лева Добрите резултати са доказателство за сериозен капацитет и добре свършена работа, само че и са причина за слагане на още по-високи цели “, отбелязва шефът на Агенция „ Митници “ Павел Тонев в приветствие към чиновниците на Агенцията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР