По повод изнесени данни от европейския главен прокурор Лаура Кьовеши

...
По повод изнесени данни от европейския главен прокурор Лаура Кьовеши
Коментари Харесай

Министър Стоянов: Към днешна дата МВР и Европейската прокуратура работят изключително добре

По мотив изнесени данни от европейския основен прокурор Лаура Кьовеши за позволени недостатъци в работата на Министерство на вътрешните работи , вътрешният министър Калин Стоянов разяснява, че става въпрос за случай от лятото на 2022 година

По въпросния проблем е осъществена инспекция от дирекциите „ Вътрешна сигурност “ и „ Инспекторат “ и резултатите са изпратени на европейските прокурори, които следва да вземат решение по откритите от Министерство на вътрешните работи данни. По случая, визиран от Кьовеши, към момента тече следствие от Европейската прокуратура и работата по него продължава.

Министър Стоянов е безапелационен, че към днешна дата Министерството на вътрешните работи и Европейската прокуратура работят извънредно добре. Подписаното на 15 септември тази година съглашение даде спомагателен тласък в съдействие сред европейските делегирани прокурори в Република България и Министерство на вътрешните работи по отношение на работата по следствия, осъществени от Европейската прокуратура.

Пример за това е фактът, че от образуването на Европрокуратурата в ГДНП и ГДБОП са водени общо 141 досъдебни производства . Част от тях са завършени, други се доразследват от други способени структури, по още 100 случая се правят инспекции .

Наред с това проверяващите са работили по голям брой преписки и постановления, предоставени от Европейската прокуратура. Проведени са общо 24 профилирани полицейски интервенции под надзора на Европрокуратурата .

Министър Стоянов означи, че към този момент са избрани чиновниците от ГДБОП и ГДНП, които ще подкрепят Европрокуратурата при следствие в България.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР