По повод Европейската седмица на мобилността Столична община – район

...
По повод Европейската седмица на мобилността Столична община – район
Коментари Харесай

Район „Сердика“ проведе детски празник по безопасност на движението

По мотив Европейската седмица на подвижността Столична община – регион „ Сердика “ организира празник по сигурност на придвижването на тематика: „ Европейска седмица на подвижността – Децата се движат безвредно “, по Програма за активността на Съвета по сигурност на придвижването на децата в София.

Градинка „ Майчин дом “, бе огряна от доста смях и щастливи детски лица на децата от III и IV подготвителни групи на детските градини в регион „ Сердика “.

На празника участва доктор Кристиан Кръстев – заместник-кмет на Столична община, който раздаде светлоотразителни ленти на децата и им подсети за изгодите от тях в тъмните часове на денонощието.

На събитието участва кмета на регион „ Сердика “ инж. Тодор Кръстев, който се обърна към най-малките участници в пътното придвижване и ги прикани да познават пътните знаци и да бъдат деликатни на пътя, Минко Герджиков, изпълнителен шеф на Гръцки бизнес съвет България, госпожа Румяна Милова – шеф на дирекция „ Паркиране и подвижност “ към ЦГМ, представители на дирекция „ Спорт и юношески действия “ към Следствен отдел към окръжна прокуратура и други.

Гостите на събитието получиха от децата специфична Декларация с зов към всички водачи, да бъдат деликатни и да пазят тях – децата на София.

 Всички деца получиха специфични светлоотразителни гривни, с които да бъдат по-видими на улицата и  тематични просветителни книжки. С доста занимателни игри, музикална стратегия и  демонстрационно съревнование по приложно колоездене и напредване с тротинетки на особено построената от Автоклуб „ Север “ площадка, всички се сплотиха в тематиката за съблюдаване на разпоредбите и безвредното придвижване на пътя.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР