По повод блеенето- правилата трябва да се спазват, правилата трябва

...
По повод блеенето- правилата трябва да се спазват, правилата трябва
Коментари Харесай

Юрист: По повод правилата трябва да се спазват, помните ли Ани от Болярово?

" По мотив блеенето- разпоредбите би трябвало да се съблюдават, разпоредбите би трябвало да се съблюдават, няма какво да ги разясняваме и сходни...

Нали помните Ани от Болярово и стадото й, което желаеха да изтребят по разпоредбите, както изтребиха маса животни на други стопани?
Нинова: Виновниците за избитите стада в Странджа би трябвало да понесат отговорност
Вместо да погали козичките, Борисов ги мазета и след две години е време за отговори. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в деклараци...
Прочети повече
Е, Ани не съблюдава разпоредбите и си навлече гнева на " будната общност " - тъпачка, селянка елементарна, балканска тарикатка...ама стадото й освен се оказа крепко, както тя твърдеше на инат на разпоредбите, ами се развъди и набъбна ", подсети юристът Милена Алексиева в обществената мрежа Facebook.

" Няколко години по-късно им го " наби с 200 " на същите тия псевдоспазвачи на правила, като Върховния съд сподели, че разпоредбите са неверни, погрешни и противозаконни, анулира всичките актове против нея и Ани е права. Така че, айде у лево с тия очевидно малоумни " правила ". "

Припомняме, че през есента на 2018 година регионалното отделение на Агенцията по сигурност на храните записва две позитивни проби в животновъдния обект на Ани и разпореди той да бъде премахнат. Овцете трябваше да се умъртвят. Жената оспори пробите и не пусна ветеринарите.

„ Протоколът е подправен. Нарочиха ни, тъй като протестирахме в прилежащото село Шарково “, изясни Ани Петрова тогава. Тя бе безапелационна, че няма болно или умряло животно в стопанството си, както и в останалите ферми.

Според нея чума в никакъв случай не е имало в района, а животните са били евтаназирани на вятъра.
Върховен административен съд анулира заповедта за очистване на фермата на Ана Петрова от Болярово
Върховният административен съд(ВАС) анулира заповедта на шефа на регионалната организация по сигурност на храните в Ямбол за унищожаван...
Прочети повече
Тогава страната унищожи 4000 овце и кози в Странджа. Вместо 30 000, оповестени от Българската организация за сигурност на храните (БАБХ) за заболели от чума. Останалите бяха избавени поради мощния цивилен и политически отпор против произвола на институциите.

И до през днешния ден притежателите на унищожените животни не престават да се усещат предадени от страната си. А в района никой не има вяра, че там е вилняла чума. Сполетялото ги зло си изясняват с таен проект на кабинета „ Борисов 3 “ за обезлюдяването на Странджа и проекти за заселването на бежанци там.

До последно от Министерството на земеделието и от организацията по храните бяха безапелационни, че животните са били умъртвени вярно, защото е потвърдено, че има позитивни проби на чума.

В последна сметка решението на Върховен административен съд гласеше: “Не са изложени справедливи обстоятелства, установяващи безспорното съществуване на заболяването по животните и съображенията за вземането на крайните ограничения за превъзмогването й. (…) В обсъждания проблем липсват безапелационни доказателства за развиването на заболяването ЧДПЖ във времето в съответния район и степента на разпространяване ”.

Съдът регистрира, че свидетелските показания откриват положително здравословно положение на стадото в разнообразни стадии от интервала юли – септември 2018 година Пък и… показаната информация от БАБХ посочила, че 203 овце били живи след това, в това число двете с сякаш открита чума.
Журналист: Не желая да всявам паника във всеобщото храчене по Слави, само че дано си напомним нещо (СНИМКА)
" Не желая да всявам паника във всеобщото храчене по Слави и гениалната му компания, само че решително мисля, че към този момент съвсем всички знаем, че тези...
Прочети повече
Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР