По повод 30-ата годишнина от приемането на Конвенцията на ООН

...
По повод 30-ата годишнина от приемането на Конвенцията на ООН
Коментари Харесай

Капсула на хилядолетието остави послание за децата на 2030-та

По мотив 30-ата годишнина от приемането на Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на детето в Народното събрание бе сложена Капсула на хилядолетието . Инициативата е на Държавната организация за протекция на детето.

В Капсулата на хилядолетието бяха сложени предмети и знаци, носещи обръщение за положителното към поколението на 2030-та година .

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева показа, че е приела възторжено концепцията за капсула на положителното. Казваме " Да " на положителното, посочи тя. Трябва да пазим децата, акцентира парламентарният началник.

Всяко дете е една галактика, само че децата са чупливи, по мнението й. Всяко дете би трябвало да живее в един добър свят , съгласно Караянчева.

Отговорност на политиците е да основат положителния свят за децата . Елеонора Лилова, началник на ДАЗД съобщи, че децата имат потребност от по-специална протекция. Тя желае всички да сме дружно за положителното бъдеще на децата.

Много институции са оставили послания за бъдещите деца на 2030 година . Не би трябвало да разделяме децата, а да оказваме помощ на всички деца, прикани Лилова.

Българският еврокомисар Мария Габриел посочи, че благосъстоянието на страната ни са децата и техните гении. В днешно време новите технологии се развиват с бързи скорости, съобщи тя.

Габриел желае обучение за всяко дете и децата да осъществят гения си тук в България . Дерзайте, следвайте фантазиите си, показвайте ни гениите си, карайте ни да се гордеем с вас, пожела Габриел. През 2030-та тя желае да види пораснали деца, които са: " Джон Атанасов на 21-ви век и нобелов лауреат ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР