По повод 2-ри април – Световния ден на детската книга

...
По повод 2-ри април – Световния ден на детската книга
Коментари Харесай

Детски конкурс "Вълшебният свят на книгите", стартира в Асеновград

По мотив 2-ри април – Световния ден на детската книга – община Асеновград, Градска библиотека " Паисий Хилендарски " и НЧ " Св. преп. Паисий Хилендарски " афишират конкурс на тематика " Вълшебният свят на книгите ". Целта на самодейността е да се даде опция за изява на креативните заложби на учениците. Да се подтиква и предизвика у тях ползата към книгата, като културен феномен, скъп източник на познание и средство за връзка.
 
Конкурсът се организира в 2 категории: " Детска рисунка " и " Литературна творба - лирика, прозаичност ". Участие имат право да вземат всички деца до 15-годишна възраст.
 
В първата категория – за рисунка - участниците ще бъдат разграничени по следния метод:
І-ва възрастова група – за деца в детската градина и подготвителни групи;
ІІ-ра възрастова група – I - IV клас;
ІІІ-та възрастова група – V - IX клас.
 
Изисквания към показаните детски рисунки: свободна техника. Произведенията би трябвало да бъдат сканирани или снимани с фотоапарат и да се изпратят на е-mail-а на Градска библиотека " Паисий Хилендарски " – [email protected]. В писмото, с изключение на сканираният файл на рисунката, следва да се изпишат двете имена на детето, възрастта и учебното заведение.
 
Във втората категория – за литературна творба – участниците ще бъдат разграничени по следния метод:
І-ва възрастова група – I - IV клас;
ІІ-ра възрастова група – V - IX клас.
 
Литературните творбите следва да се изпращат на е-mail: [email protected], като бъдат съпроводени с изписани трите имена на участниците, учебното заведение, навършени години, телефон за връзка и e-mail.
 
Срок за приемане на рисунките и литературните произведения – до 15.04.24 година (понеделник). След тази дата детските рисунки ще бъдат оповестени във Фейсбук страницата на Градска библиотека – ТУК: https://libasenovgrad.com/.
 
Всички консуматори ще могат да гласоподават до 21.04.24 година (неделя) за картините, които най-вече им харесват. Резултатите от състезанието ще бъдат оповестени на 23.04.24 година (вторник) на Фейсбук страниците на НЧ " Св. преп. Паисий Хилендарски " и на Градска библиотека " Паисий Хилендарски ". Победителите ще получат награди и диплом за положително показване. Церемонията по награждаването ще се състои в Градската библиотека на 23.04.24 година (вторник) от 17:30 ч.
 
За повече информация може да позвъните на телефони:
НЧ " Св. преп. Паисий Хилендарски ": 0898 96 31 74, 088 90 760 50;Градска библиотека " Паисий Хилендарски ": 0876 840 829.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР