По последни данни трима души са убити и няколко са

...
По последни данни трима души са убити и няколко са
Коментари Харесай

Атентатът в Ница е бил в църква, обезглавена е жена


По последни данни трима души са убити и няколко са ранени при нападението с нож в Ница. То е било осъществено в базиликата „ Нотр Дам “. Френски медии оповестиха, че към 9:00 часа сутринта локално време в региона на „ Нотр Дам “ в централната част на Ница са се чули изстрели, съобщи БГНЕС.

Според „ Спутник “, цитиращ полицейски отчети, двама души са били убити при нахлуване с нож. Третата жертва е жена, която е била обезглавена вътре в базиликата. За това заяви водачът на партия „ Национален съюз “ Марин льо Пен.

Обществеността беше помолена да заобикаля региона, до момента в който силите по сигурността и въоръжена полиция организират интервенция. Органите на реда преглеждат версията за терористичен акт, оповестява РТ.

Кметът на Ница Кристиан Естрози удостовери, че хипотетичният причинител е арестуван и благодари на полиция та за бързата реакция. Нападателят е бил ранен по време на задържането и се намира в болница. Мотивът за нападението остава неразбираем, само че кметът удостовери, че въз основа на доказателствата досега, става въпрос за терористична офанзива.

Междувременно полиция та прави следствие за хипотетична бомба в региона и е помолила обществеността да го заобикаля, до момента в който сапьорите оперират.

Френската полиция заяви, че се чакат и други терористични офанзиви и се ангажира да ускори контраекстремистките ограничения в страната.

Инцидентът се случва единствено две седмици откакто учителя по френски Самуел Пати бе обезглавен в покрайнините на Париж от радикализиран 18-годишен юноша от чеченски генезис. Престъплението е осъществено поради това, че Пати е посочил карикатури на пророка Мохамед на своите възпитаници по време на урок по история – нещо, което се преглежда като осквернение в исляма.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР