По последни данни хората, страдащи от хронично безсъние, имат проблеми

...
По последни данни хората, страдащи от хронично безсъние, имат проблеми
Коментари Харесай

Безсънието ни прави неспособни работници

По последни данни хората, страдащи от хронично бодърствуване, имат проблеми с концентрацията, до момента в който са на работа.

При последното проучване, извършено от Калифорнийския университет в Сан Диего под управлението на Шон Друмънд, се откри, че зоните в мозъка, които са свързани с кратковременната памет, не могат да се „ изключат “ вярно при бодърствуване.

В опита взели участие 25 пациента с първично бодърствуване и 25 индивида, нямащи проблеми със съня. На участниците е направена магнитнорезонансна томография. По време на томографията участниците изпълнявали задания, които проверявали кратковременната им памет.

 Спане

При решаването на дилемите хората, страдащи от бодърствуване, не съумели да засилват нужната област от мозъка си, с цел да се оправят сполучливо. Здравите хора съумели да се активизират и дилемите им последователно били усложнявани.

И в двете групи от опита участниците имали идентични интелектуални качества. Но казусът при хората, страдащи от бодърствуване, е, че не могат да работят интелектуално и целеустремено.

Заключението на екипа, направил опита е, че безсънието може да провокира проблеми освен през нощта, само че и денем.

Заради неналичието на сън човешкият мозък не може да работи дейно, а това ще се отрази на вашата работа. Липсата на сън усилва вероятността да вършиме повече неточности и да изпълнявате по-некачествено отговорностите си. Хората, които спят по-малко, имат проблеми с концентрацията и бързите реакции.

 Безсъние

Експертите предизвестяват, че хроничното недоспиване е извънредно рисково, в случай че работите с тежки машини или управлявате камион, рейс или мотокар.

Хроничното недоспиване покачва риска от поява на меланхолия.

Типични белези на хората, които са лишени от сън, са нервност и несдържаност.

Сънят е значим, с цел да се възвърне тялото и да се поддържа функциолността на организма. Ако процесът по възобновяване и възобновяване на организма бъде нарушен, това може да докара до генеративни болести.

Експертите предсказват, че в бъдеще може да се създаде медикамент, който да фиксира едно равнище на интензивност на мозъка, без значение какъв брой време дневно спи един организъм.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР