По отношение на коронавируса изглеждаше невъзможно да се намери отговор

...
По отношение на коронавируса изглеждаше невъзможно да се намери отговор
Коментари Харесай

Коронавирусът е роден не в Китай, а в съзнанието на лудите господари на парите

По отношение на ковид изглеждаше невероятно да се откри отговор на въпроса кой го е основал и го е пуснал. Търсещите от време на време не виждат какво се крие на видно място. Искам да предложа това, което се намира на най-видното място - в Интернет. Това е документ от преди десетина години: “Сценарии за бъдещето на технологиите и интернационалното развиване ” от Глобалната бизнес мрежа на Фондация Рокфелер от Май 2010 година

Струва ми се, че този материал беше първият разкопан от известния антиглобалист, американски икономист и политолог от университета в Принстън Уилям Енгдал. На 10 март той разгласява публикацията “Заключването - не е предстоящ сюжет: суматоха в пан-пандемично бъдеще?”. Енгдал прави сензационно изказване:

Педи 10 години е квалифициран сюжетът „ Пандемична суматоха “, който се играе пред очите ни. Документът излезе от недрата на две организации - Фондация Рокфелер и Глобалната бизнес мрежа. Повечето планове на първата организация по един или различен метод са ориентирани към решение на такива проблеми като усъвършенстване на налозите на клана Рокфелер (благотворителният фонд е освободен от данъци), надзор на раждаемостта, понижаване на популацията в света, деиндустриализация (под знамето на преход към „ пост-индустриално общество “) и други Наборът на тези задания са избрани от Римския клуб, основан през 1968 година от Дейвид Рокфелер и имащ за цел да докара притежателите на пари към задачата си - те би трябвало да станат господари на света (идеята за международно правителство).

Що се отнася до Глобалната бизнес мрежа, тя е учредена от Питър Шварц, който се счита за един от най-уважаваните американски футуристи. Шварц си сътрудничи с Пентагона и приготви отчета за изменението на климата в Пентагона за 2004 година за американските военни по отношение на световните климатични промени.

Ще очертая в резюме главните хрумвания на документа, на които Уилям Енгдал обърна внимание. Ето четири сюжета за развиването на света след международната финансова и икономическа рецесия през 2007-2009 година Първият от тях съответствува с това, което следим днес; този сюжет се назовава “Заключване” в отчета. Останалите три в тази ситуация не заслужават внимание.

Ето фрагмент от отчета: „ През 2012 година избухва най-голямата пандемия, която светът чака доста години. За разлика отсвинския грип, този нов вариант на грип, публикуван от диви гъски, е извънредно рисков. Дори някои страни, които се подготвяха за появяването на такава пандемия, бяха наранени от заболяването и в международен мащаб вирусът заразява към 20% от популацията. 8 милиона починаха през първите 7 месеца след появяването на новия вариант. И множеството от мъртвите са здрави младежи... "

Първо за несъответствията. Първо, пандемията стартира 8 години по-късно. Второ, взеха решение да препишат не на диви гъски, а на прилепи. Трето, COVID-19 не убива най-вече младите и здравите, а възрастните хора и тези с неприятно здраве.

След публикуването на отчета през 2010 година той евентуално беше доработван. Очевидно е решено, че младите и здравите въпреки всичко могат да бъдат потребни като евтина и високопродуктивна работна мощ. И би трябвало да се отърват на първо място от " баласта " - слабите, заболели, възрастни хора. Това е днешната версия на малтусианската подмолна политика, която непременно се стреми да „ усъвършенства “ популацията на света до 1 милиард.

Що се отнася до количествените индикатори, съдържащи се в отчета (процентът на инфектираните и абсолютният брой на смъртните случаи), тогава можем да изчакаме края на юли (ако броим пандемията от началото на годината). Между другото, Доналд Тръмп споделя по този начин (и то доста уверено): пандемията ще завърши през юли-август. След седем месеца ще " броим пилците ". Някои специалисти на СЗО допускат, че COVID-19 може да засегне две трети от международното население. Германският канцлер Ангела Меркел предсказа, че 70% от немското население ще бъде инфектирано с ковид. Мисля, че идва от същите секрети графици на интервенции като Тръмп.

Докладът приказва за въздействието на вируса върху всички аспекти на публичния живот. По-конкретно, за стопанската система: „ Пандемията също има пагубно въздействие върху стопанската система: интернационалното придвижване на хора стопира, което отслабва промишлености като туризма и скъсва международните вериги на доставки. Дори тук-там нормалните шумни магазини и офис здания са празни от месеци, без чиновници и клиенти. "

Освен това е посочено, че традиционно дремещата страна ще се разсъни и ще стартира интензивно да се бори с пандемията. И тя ще го направи жестоко, нарушавайки нормалните показа за народна власт и права на индивида: „ По време на пандемия националните водачи по целия свят ускоряват своите пълномощия и откриват най-строгите правила и ограничавания - от наложителното носене на маски на лицето до инспекция на температурата на тялото на входовете на публични места, т.е. като гари и супермаркети. Дори след прекосяването на пандемията този по-авторитарен надзор и контрол над жителите и тяхната активност остава и даже се ускорява. За да се защитят от разпространяването на все по-глобални проблеми - от пандемии и транснационален тероризъм до екологични рецесии и възходяща беднотия, водачите по света вземат решение да ръководят по-строго. "

В това изложение, направено преди 10 години, ние, първо, виждаме какво се случва през днешния ден в съвсем всички страни без изключение: установяването на тоталитарен надзор, тук-там съпроводен с формалното въвеждане на изключително състояние (както в САЩ) и някъде и без такива формалности. Второ, може да наподобява, че след няколко месеца пандемията ще завърши и всичко ще продължи да бъде същото. От документа обаче следва, че няма да има връщане към предходния живот. Ще бъде оповестено, че светът навлиза в интервал на ужасни закани (изменение на климата, интернационален тероризъм, вирусна пандемия, замърсяване на околната среда...), тъй че би трябвало да забравим за демокрацията, свободата, правата на индивида, на които се учи от десетилетия, да забравим за предходния стандарт на живот. Сигурността изисква жертви.

Докладът на Фондация Рокфелер и Глобалната бизнес мрежа акцентира, че Китай ще изпревари пандемията: „ Оперативните поръчки и наложителната карантина от китайското държавно управление за всички жители, както и незабавното и съвсем компактно затваряне на всички граници избави милиони животи, като спря разпространяването на вирусамного по-рано, в сравнение с в други страни, и възобновяване от пандемията става доста по-бързо. “

Пълно съвпадане с това, което виждаме през днешния ден!

Китай към този момент съобщи, че е спрял разпространяването на пандемията, че карантините постепенно се отстраняват и доникъде на годината икономическият живот на страната ще се възвърне изцяло. Организация на обединените нации, СЗО и други интернационалните организации мощно предлагат държавните управления на други страни да учат китайския опит, намеквайки, че най-важното в този опит е строгата дисциплинираност, твърдата власт и високата отговорност на всички. Имплицитно се загатва, че „ китайският мравуняк “, управителен от Китайската комунистическа партия, е най-жизнеспособният модел пред световните провокации. Още през днешния ден концепцията за „ идеалния модел “ на страната, която виждаме в романа на Джордж Оруел от 1984 година, се популяризира необятно, от самия връх. Олдъс Хъксли назова такова общество „ Прекрасния нов свят “.

В „ Прекрасния нов свят “ човек ще би трябвало да не помни освен за демокрацията и правата на индивида, само че и за познатите хрумвания за „ пазарната стопанска система “. Ще бъде открит изострен контрол освен над хората, само че и над предприятията: „ В развитите страни този засилен контрол приема разнообразни форми: да вземем за пример, биометрични идентификатори за всички жители и по-строга регулация на основните браншове, чиято непоклатимост се смята за жизненоважна за националните ползи. В доста развити страни насилственото съдействие с набор от нови правила и съглашения постепенно, само че устойчиво възвръща както реда, по този начин и най-важното - икономическия напредък. "

Авторите на отчета, за който приказвам, считат, че управляващите няма да имат особени проблеми: „ В началото концепцията за по-контролиран свят е необятно приета и утвърдена. Гражданите с подготвеност предават част от своя суверенитет - и персоналния си живот - на по-патерналистични страни в подмяна на по-голяма сигурност и непоклатимост. “ Не изключвам, че сходно доверие на създателите произтича от отчитането на опита на Съединени американски щати в битката против „ интернационалния тероризъм “. След събитията от 11 септември 2001 година в Америка беше признат “Патриотичния закон”, който лиши американците от доста права и свободи, а жителите реагираха „ с разбиране” на тези ограничения.

Ще измине известно време и жителите ще се уморят от строгия надзор на”Големия брат”. Хората още веднъж ще желаят права, свободи, благоденствие. Авторите на отчета предизвестяват, че преходът към новия модел на обществото ще докара до огромно претоварване както за нисшите, по този начин и за горните пластове. Придвижването към нов модел, отбелязва отчетът, значи „ по-строг държавен надзор от горната страна надолу и по-авторитарно управление, с лимитирани нововъведения и възходяща опозиция от страна на жителите “.

В умозаключение обръщам внимание на обстоятелството, че отчетът и сюжетът се появиха, когато прахът от финансовата и икономическа рецесия през 2007-2009 година към момента не се бе утаил. Собствениците на парите схванаха, че международният капитализъм не може да преживее сходни нови рецесии. И затова е належащо да се стартира насилственото преструктуриране на света въз основа на посткапиталистическия модел. И по този начин се появи този сюжет на тежък, опасен, само че избавителен за господарите на парите преход към нова робовладелческа система. Подготовката за началото на подобен преход продължи, само че в края на предходната година имаше признаци, че нова световна финансова и икономическа рецесия може да избухне тъкмо в този момент. Невъзможно беше да се отсрочва. И от първите дни на 2020 година стартира интервенцията “Заключване” (известна още като Ковид-19).

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР