По Оперативната програма за храни и основно материално подпомагане (2014-2020

...
По Оперативната програма за храни и основно материално подпомагане (2014-2020
Коментари Харесай

Осигуряват още 11 млн. лева в подкрепа на украинските бежанци

По " Оперативната стратегия за храни и главно материално подкрепяне " (2014-2020 година ) ще се обезпечат в допълнение 11 млн. лева за поддръжка на украински жители, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Правителството даде единодушие на ръководещия орган на програмата да подписва контракти за даване на безплатна финансова помощ в размер до 3,93% над избрания й бюджет. По този метод програмата ще разполага с спомагателни 11 млн. лева, които ще бъдат обезпечени по самодейността на Европейския съюз REACT-EU за 2022 година

Финансовият запас ще се употребява за дейности в поддръжка на украински жители, получили краткотрайна протекция в България.

Предвижда се до края на 2022 година посредством структурите на Агенцията за обществено подкрепяне за тях да бъдат обезпечени към 50 хиляди ваучера за закупуване на храна и артикули от първа нужда.

Осигуряването на спомагателни средства ще даде опция и за удължение на мярката за даване на топъл обяд до 31 юли 2022 година Към момента по нея 189 общини дават чорба, главно ядене, самун и един път седмично десерт на над 53 хиляди души в потребност. За даването на обществената услуга ще могат да аплайват и общини, които все още нямат подписан контракт по програмата. Очакванията са, че по този метод ще бъде обезпечен топъл обяд в допълнение за към 20 хиляди души. Такова право ще получат и нуждаещи се от поддръжка украински жители с право на краткотрайна протекция. /Дарик
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР