По обвинение на Районна прокуратура-Плевен е осъден Ц.М., на 58

...
По обвинение на Районна прокуратура-Плевен е осъден Ц.М., на 58
Коментари Харесай

След споразумение Районен съд-Плевен постанови година и осем месеца затвор за трафик на хора

По обвиняване на Районна прокуратура-Плевен е наказан Ц.М., на 58 години. Той е приет за отговорен в осъществяване на девет закононарушения по раздел „ Трафик на хора “, за това че през разнообразни интервали от време, (през годините 2013, 2014, 2016 и 2017) посредством обещаване на облаги, набрал от разнообразни обитаеми места в страната и приел в гр. Долни Дъбник обособени лица за да бъдат употребявани за насилствен труд, без значение от единодушието им и за това, че е употребявал лица, потърпевши от трафик на хора за насилствен труд.

Ц.М. е приет за отговорен и за това, че през интервала от 07.04.2020 година до 20.03.2023 година, в гр. Долни Дъбник, обл. Плевен, при изискванията на продължавано закононарушение, с общо 56 действия, незаконно присвоил непозната движима движимост - парична сума в размер на 11739,78 лева, представляващи ежемесечна обществена пенсия и обществени помощи по ЗХУ на потърпевшото лице.

Делото е завършило с утвърдено от Районен съд-Плевен съглашение, като на подсъдимия е наложено едно общо най-тежко наказване всред избраните за обособените закононарушения, а точно: отнемане от независимост за период от една година и осем месеца, което той следва да изтърпи при първичен „ общ “ режим в затвор.

Предпоставка за подписване на съглашение е събитието, че подсъдимият е възстановил породените с закононарушението имуществени вреди в размер на 11739,78 лв. и е признал виновността си.

По време на следствието, Ц.М. е бил с мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

Одобреното от съда съглашение има последствията на влезнала в действие присъда, като избраното наказване е приведено в осъществяване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР