По никакъв начин не се очертават предсрочни парламентарни избори. Не

...
По никакъв начин не се очертават предсрочни парламентарни избори. Не
Коментари Харесай

Доц. Светослав Малинов: Радев трябва да бъде приеман като почетен председател на „Възраждане“


„ По никакъв метод не се обрисуват предварителни парламентарни избори. Не виждам нещо по-различно от усмиряване. “

С тази констатация стартира коментара си по БНР за новия политически сезон политологът и академични учител доцент Светослав Малинов, някогашен евродепутат от ДСБ.

Според него това проличава и от встъпителните речи на водачите на парламентарните партии, и от дневния ред на Народното събрание, тъй като в него не се включват неща, намекващи за избори:

Имаме и неизбежните локални изори, които ще окажат доста съществено въздействие на връзките сред партиите, най-малко по време на акцията и сред двата тура “, счита Малинов.

По думите му най-важното е да има постоянен бюджет за 2024 година, признат с първокласен спор, който да не бъде избирателен, и страната да влезе в нормализация след спиралата от служебни кабинети и борба.

Коалицията ПП-ДБ е тежко подценена в локалната власт, заради това, че не съществуваше на предходните локални избори. На национално равнище съотношението с ГЕРБ е съвсем изравнено, с превес на ГЕРБ. В локалната власт съотношението е 10:1 в интерес на ГЕРБ и то ще се промени. Това ще провокира напрежения, доста по-тежки от сегашните. ГЕРБ ще стартира да отстъпва от своята властова база – локалната власт. Истинската заплаха за държавното управление е от вътрешната страна, при промяната на салдото в локалната власт “.

Доц. Малинов акцентира, че парламентарната съпротива е управлявана от президента Румен Радев, който се държи като партиен водач, само че няма капацитет да нанесе съществени щети на болшинството и на държавното управление.

„ Радев е закрепен в концепцията да има още едно служебно държавно управление, с което да покаже на всички на какво е кадърен, а и да накаже тези политици, които се появиха с помощта на неговите служебни кабинети, за тяхното неподчинение и непочтеност “, счита политологът.

„ Никога не сме имали ежедневно атакуващ, с мотив и без мотив, президент, какъвто е Радев “, добави Светослав Малинов.

Той посочи, че поведението на президента не дава мотив за импийчмънт, а ръководещите би трябвало „ да го търпят и да се нагласят “ към него. Препоръча и Радев да бъде одобряван като „ почетен ръководител на „ Възраждане “.

Политологът определи като „ задкулисен изявления “ твърденията на водача на ГЕРБ, че Алексей Петров е обезпечил логистиката, с цел да може да беседват Асен Василев, Кирил Петков и Бойко Борисов преди съставянето на кабинета „ Денков-Габриел “.

„ Това не може да се проучва в дълбочина. Това, че Борисов не харесва Политическа партия, е реалност. Няма какво повече да кажем “, заключи Малинов.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР