По настояване на кмета Здравко Димитров в Община Пловдив бе

...
По настояване на кмета Здравко Димитров в Община Пловдив бе
Коментари Харесай

Бавен Воден цикъл спира три големи обекта

По гледище на кмета Здравко Димитров в Община Пловдив бе проведена среща с фирмите-изпълнители на 4 от огромните инфраструктурни планове в Пловдив, за уточняване на графика и бъдещите взаимни действия.

Срещата бе във връзка изоставането от графика за старта на дейностите по един от огромните планове – построяването на Южния обходен колектор, което може да докара до съществено закъснение на другите три свързани с него плана.

Това са пробивът „ Модър-Царевец “, реконструкцията и разширението на улица „ Царевец “ и реконструкцията на бул. „ Хаджи Димитър “.

На срещата участваха представители на Водоснабдяване и канализация ЕООД Пловдив, което извършва дейностите по плана за Южния колектор, изпълнителите на ремонтните действия по улица „ Царевец “ и на пробива „ Модър-Царевец “, Пламен Райчев – заместник-кмет по строителство и вложения, Тодор Чонов – заместник-кмет по превоз и районните кметовете на „ Южен “ и „ Западен “ – Костадин Язов и Димитър Колев.

„ Предизвикателство е да осъществяваме четири огромни плана в границите на две години и то в еднакъв регион на града. Това обаче е обвързвано с правилно осъществяване на поетите задължения от всички участници, тъй като вероятно закъснение на единия ще докара до закъснение и на останалите обекти. В момента работата по пробива „ Модър-Царевец “ е в застой, тъй като се чака ВиК и би трябвало да уточним правилен график за дейностите, които предстоят “, съобщи на срещата кметът Димитров.

От водното сдружение обаче още веднъж не дадоха прецизен период за старт на дейностите и разясниха, че забавянето се дължи на продължаваща липса на съгласувателни процедури от няколко държавни институции, в това число Министерството на районното развиване и благоустройството.

Без да е положен тръбопровода по улица „ Царевец “, няма по какъв начин да започва и нейното разширение.

„ Имаме подготвеност доникъде на идващия месец да обявим публичната поръчка за реорганизация и разширение на улица „ Царевец “ в сектора от Пещерско шосе до бул. „ Хаджи Димитър “, и до края на тази година там да стартират същинските строително-монтажни действия. Това обаче още веднъж е обвързвано с работата по Южния обходен колектор, която Вик би трябвало да извърши, в противоположен случай ще има определен реализатор и той няма по какъв начин да работи “, съобщи заместник-кметът Пламен Райчев.

Стартът на ремонта на бул. „ Хаджи Димитър “ да бъде на 1 август, се договориха кметът Здравко Димитров и изпълнителите на дейностите.

В обсега на поръчката влиза подмяната на до момента съществуващата паважна настилка с асфалтова, замяна на тротоарите, създаване на джобове за контейнери за боклук, слагане на антипаркинг колчета, замяна на водопровод, замяна на канализация, замяна на уличното осветяване с LED, слагане на отвесна сигнализация и хоризонтална маркировка.

Срокът за осъществяване е 200 дни, само че от компанията подсигуряваха че ще завърши работата за 180 дни.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР