По нареждане на премиера Бойко Борисов започват проверки на пътните

...
По нареждане на премиера Бойко Борисов започват проверки на пътните
Коментари Харесай

Борисов нареди проверки на пътните ремонти, извършвани от фирма „Джи Пи Груп“

По разпореждане на премиера Бойко Борисов стартират инспекции на пътните поправки, осъществявани от компания „ Джи Пи Груп ". Това заяви пред публицисти министър председателят Бойко Борисов по отношение на следствието, което прави прокуратурата на компанията.

„ Не мога да позволи при толкоз доста старания, които поставяме, да има пропуски, единствените ми искания към строителите са били качество и период ", съобщи Борисов. Премиерът сподели, че към този момент е упълномощил на Агенция „ Пътна инфраструктура ", спазвайки закона, да откри форми и още през днешния ден да извади от плановете с европейско и държавно финансиране компания „ Джи Пи Груп ".

„ Моята политическа воля стига до такава степен, че всеки, който е обвинен, и против който тече следствие, да бъде изваден от състезанията до доказване на правотата и невинността му ", добави Бойко Борисов.

Премиерът напомни случаите, при които 19 км от АМ„ Тракия " при Ямбол са били ремонтирани още веднъж поради икономисан асфалт, както и сходен случай при Ябланица. Според премиера всеки би трябвало да си носи отговорността вместо да се петни името на държавното управление.

Светослав Глосов, ръководител на УС на АПИ, изясни, че ще бъде направена прецизна инспекция на качеството на строителството на пътната права от Кърджали до границата, която сега се строи от същата компания за 9 млн. лева

Министър-председателят направи ревизия на ремонта на Мулдавския манастир „ Св. Петка " край Асеновград, където през 2010 г източното и част от северното крило на манастира бяха унищожени в резултат на пожар. Пловдивският митрополит Николай благодари за персоналната ангажираност на Борисов и напъните на държавното управление, което отпусна 500 хиляди лв. през 2016 г за възобновяване на манастира.

Премиерът уточни, че след ремонтните действия следва и възобновяване на достоверния тип на манастира. „ Възложил съм на ВиК Пловдив водопровода, защото манастирът няма вода. Проектът към този момент е координиран сред всички ", сподели Борисов и добави, че ще се работи и за пътя до манастира.

Премиерът добави, че идната сряда ще предложи на държавното управление да се провиснал към 600 хиляди лв. за Пловдивската семинария. „ Събраните от борбата с контрабандата средства ни дава тази опция ", сподели Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР