По-малко от три седмици до междинните избори за Конгрес в

...
По-малко от три седмици до междинните избори за Конгрес в
Коментари Харесай

За правото на аборт в САЩ: Как речта на Джо Байдън ще повлияе на изборите?


По-малко от три седмици до междинните избори за Конгрес в Съединените щати. В опит да притегли повече гласоподаватели президентът Джо Байдън даде обещание закон, подкрепящ правото на аборт, в случай че демократите получат повече сенатори и запазят контрола над Камарата на представителите.

Президентът Джо Байдън направи най-голямото си предизборно заричане до този миг в конкуренцията за Конгреса. Той се ангажира със закон, подкрепящ . Байдън съобщи, че това ще бъде първия закон, който ще бъде импортиран за гласоподаване в Конгреса, в случай че демократите запазят контрола върху Камарата на представителите след междинните избори през ноември.

През юни Върховният съд на Съединени американски щати анулира решение от 1973 година, с което се признаваше, че дамите имат предпазено от Конституцията право на аборт. Решението по делото " Роу против Уейд " на процедура легализираше това право в цялата страна. Решението на Върховния съд провокира промени в достъпа до грижи за репродуктивното здраве в другите щати на страната– в този момент в някои щати аборта е позволен, в други е неразрешен.

Освен тематиката за абортите, на идни избор решаващи за избора на американците ще е тематиката за рекордната инфлация, на високата за последните 40 години в страната.

Според изследване представено от „ Ню Йорк Таймс “ 49% от интервюираните гласоподаватели възнамеряват да гласоподават за републиканец, който да ги съставлява в Конгреса на 8 ноември, спрямо 45%, които възнамеряват да поддържат демократ. Резултатът бележи усъвършенстване за републиканците по отношение на септември, когато демократите имаха лека преднина.Остават по-малко от 20 дни и всичко е допустимо, в това число и да се обърне този резултат.

Резултатите от междинните избори могат да се окажат решаващи и за това дали Байдън ще се претенденти за втори мандат. Той съобщи, че ще разгласи финалното си решение след изборите през ноември и според от това каква поддръжка ще получат демократите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР