По-малко от месец остава до любимите на малки и големи

...
По-малко от месец остава до любимите на малки и големи
Коментари Харесай

Българинът приготвил по 300 лева за почивка по празниците

По-малко от месец остава до обичаните на дребни и огромни Коледни празници. Предстоящите срещи с обичани хора, коледни банкети и дарове приповдигат настроението ни.
Къде обаче ще почива българинът по празниците и какъв брой пари е податлив да похарчи?
"В най-хубавия случай резервациите се вършат година по-рано. Едва 4-5% от българите обаче вършат сходни предварителни записвания. А останалите, които въпреки всичко желаят да честват в по-висок клас хотели в родните ни курорти, е хубаво до края на месец октомври да са резервирали своите места, тъй като по-късно възможностите им да намерят нещо свободно са минимални ", уточни пред България он еър шефът на Института за разбори и оценки в туризма Румен Драганов.
Той добави още, че българинът тази година си е отделил приблизително към 285 лева за отмора в България, а тези, които са избрали чужбина - към 495 лева за двудневен пакет.
"Независимо от по-дългата почивка към празниците, българите привикнаха да вършат по-къси почивки. А 2017 от своя страна беше следващата сполучлива година за страната ни ", разяснява Румен Драганов.
Зам.-председателят на Националния ръб по туризъм Полина Карастоянова бе безапелационна, че мястото, където ще прекараме празниците, няма никакво значение, значимо е прекарването.
"Важно е какво предлага самият хотел или туристически комплекс, само че преди всичко, несъмнено, е с кого ще бъде споделена тази отмора. Празниците имат смисъл единствено, в случай че са споделени с хората, които обичаш ", сподели още Полина Карастоянова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР