По-малко от 5% от световната логистика минава през Суецкия канал(снимка:

...
По-малко от 5% от световната логистика минава през Суецкия канал(снимка:
Коментари Харесай

Как блокирането на Суецкия канал влияе на бизнеса със смартфони?


По-малко от 5% от международната логистика минава през Суецкия канал
(снимка: CC0 Public Domain)

Прогноза по отношение на обстановката с краткотрайното блокиране на Суецкия канал и евентуалното ѝ влияние върху промишлеността на смарт телефоните разгласява анализаторската компания Strategy Analytics.

Дали блокирането на Суецкия канал ще породи проблеми с доставката на смарт телефони през второто тримесечие на 2021 година? „ На този стадий считаме, че обстановката ще се отрази на пазара на смарт телефони, само че не доста ”, споделят анализаторите.

Според, по-малко от 5% от международната логистика на смарт телефони минава през Суецкия канал. Повечето мобилни телефони и съставни елементи за смарт телефони се изпращат до пазарите по други океански направления или посредством самолети. Така да вземем за пример, Boeing 747 може да транспортира 150 000 смарт телефона от фабрика до склад за броени часове.
още по тематиката
Ако ще има влияние върху пазара на смарт телефони от обстановката в канала, то ще бъде индиректно. Повечето от корабите, арестувани в Суецкия канал, са нефтени танкери. Това значи, че забавянето на придвижването им може да докара до по-високи цени на.

На собствен ред сходна наклонност може да повлияе на разноските за доставките на смарт телефони с камиони и самолети. Като цяло обаче все още Strategy Analytics прави оценка световното влияние на обстановката на като „ не изключително значимо ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР