По-малко от 4 седмици след пожара, който на 1 септември

...
По-малко от 4 седмици след пожара, който на 1 септември
Коментари Харесай

Светкавичен ремонт: Връщат учениците в класните стаи на ОУ ...

По-малко от 4 седмици след пожара, който на 1 септември изпепели съвсем изцяло покрива на ОУ " Душо Хаджидеков ", новата покривна структура и покриването на постройката са съвсем подготвени.

Голяма част от дървената структура към този момент е покрита с керемиди, сменени са и олуците. Припомняме, че при огромен пожар покривът на едно от най-старите учебни заведения в Пловдив изгоря изцяло. Само бързата интервенция на огнеборците предотврати и по-тежки провали по постройката.

Първоначалните прогнози бяха, че най-малко няколко месеца ще бъде ремонтиран изгорелия покрив, само че зам.-кметът Пламен Райчев пое ангажимент ​дейностите да приключат до края на септември. Стойността на ремонта пък е 470 хиляди лв. с Данък добавена стойност. Изпълнителя от компания " Запрянови " работи и през почивните дни, сподели репортерска инспекция на " Марица ", а по фасадата и покрива на постройката към този момент по нищо не проличава, че тук е имало сходен пожар. 

Така наподобява, че локалната администрация ще съблюдава обещанието до края на месеца незабавният ремонт да завърши и още през октомври децата, които сега учат в прилежащите учебни заведения в региона, да се върнат по класните стаи в постройката на ОУ " Душо Хаджидеков ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР