По-малко от 2 години след дебютира в професионалния тенис, испанецът

...
По-малко от 2 години след дебютира в професионалния тенис, испанецът
Коментари Харесай

Бъдещето на тениса е тук: Карлос Алкарас спечели турнира на новото поколение

По-малко от 2 години след дебютира в професионалния тенис, испанецът Карлос Алкарас реализира най-голямата си победа! Той победи в шампионата " Ново потомство " в Милано, откакто на финала се оправи с американеца Себастиан Корда. След малко над час и 20 минути на корта, Алкарас победи с 4:3 (5), 4:2, 4:2.

Испанецът не позволи нито един пробив, а самичък осъществя два, с цел да може да прегърне трофея.
View this post on Instagram

По пътя си към триумфа 18-годишният тенисист се оправи с Брендън Накашима (САЩ), Хуан Мануел Серундоло (Аржентина), Холгер Витус Нодсков Руне (Дания) в групите и Себастиан Баес (Аржентина) на полуфинала преди да покаже безапелационна игра в решителния мач на шампионата.

" Ново потомство " изправя един против различен най-хубавите тенисисти до 21 години. Алкарас заслужи мястото си на него с отличното показване през сезона. Той игра в главните схеми на всички шампионати от Големия шлем, като на Откритото състезание на Съединени американски щати стигна до четвъртфинал. Испанецът завоюва и купата на Хърватия Оупън.

Снимка: Reuters

В момента той е 32-ри в международната класация, само че след триумфа в Милано ще се изкачи в класирането при обновяването му в понеделник (15 ноември).

Очаквано кумир на Алкарас е Рафаел Надал, който може да бъде съществено обезпокоен за своите върхове. През май 2021 година Матадора го победи във втория кръг в Мадрид, само че новата звезда на испанския тенис съумя да усъвършенства върха му за най-млад тенисист с победа в испанската столица.

Снимка: Reuters

Алкарас е и най-младият испански тенисист, печелил мач от шампионат АТР 500 - на 16 години и 288 дни при дебюта си в професионалния тенис през 2020 година в Рио де Жанейро. Предишното достижение още веднъж беше на Надал - 16 години и 322 дни през април 2003 година в Барселона.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР