По-малко инциденти с пиротехнически средства по новогодишните празници се наблюдават

...
По-малко инциденти с пиротехнически средства по новогодишните празници се наблюдават
Коментари Харесай

Пожарникари: Внимавайте около печката

По-малко произшествия с пиротехнически средства по новогодишните празници се следят през последните две години. Това показват от бургаската пожарна. Въпреки това хората би трябвало да внимават с отоплителните си уреди. 

Хората би трябвало да внимават даже и при приготвянето на коледната софра. Това уточни шефът на Регионалната работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ комисар Николай Николаев пред БНР.

" Трябва да се внимава с уредите, употребявани за готвене, с цел да не се не помни ястие, да не се оставя без контрол, до момента в който се приготвя коледната софра. Трябва да се внимава и с аспирацията, защото непочистената аспирация се самовъзпламенява. Така, че би трябвало да се почистват филтрите на аспирацията и да не се оставя без контрол всичко, което работи на ток, изключително нагревателните и отоплителните уреди ". 

Заради повишаването на тока, доста хора в този момент избират да се отопляват с дърва или на пелети, добави комисар Николаев:

" Това покачва възникването на пожари и зачестиха пожарите в комини. Само тази седмица имаме седем комина в региона запалени. Имаме и пожар на покрив, в резултат на отоплителен апарат - печка на твърдо гориво. Така че, връщайки се на дърва и на пелети, това провокира повече пожари през последната година ". 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР