По-лесно е да го приготвите, отколкото да го произнесете три

...
По-лесно е да го приготвите, отколкото да го произнесете три
Коментари Харесай

Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)

По-лесно е да го приготвите, в сравнение с да го произнесете три пъти бързо И е извънредно вкусно

Необходими Продукти

● бутертесто - 2 листа, 400 г
● лимони - 3 - 4 бр. изрязани със зеленчуковата белачка цели части кора лимон
● яйца - 7 бр. (само жълтъци)
● захар - 500 г
● прясно мляко - 500 мл
● брашно - 60 г бяло
● вода - 250 мл
● ванилия - 1 ч.л. дестилат

Начин на подготвяне

Фурна - 200 градуса;

Мъфин форми или железни шоли за печене, две по 12 бр. едната форма.

В касерола се изсипва захарта, лимоновата кора и водата. Поставя се на сдържан котлон, разбърква се, до момента в който се разтопи захарта и се оставя да ври към 10 мин.

Времето се мери след завиране. Сваля се от котлона и се оставя настрани. След като се охлади се изваждат лимоновите кори.

В тенджера се изсипва млякото, прибавя се брашното и с телена бъркалка се разбърква до изцяло гладка примес. Поставя се на сдържан котлон и се вари, до момента в който кремът се сгъсти.

Сваля се от огъня и постепенно стартира да се прибавя сиропът при непрестанно безредие с телената бъркалка. Оставя се да се охлади до умерена температура и се прибавят жълтъците - един по един. Разбърква се, до момента в който се получи гладка примес. Оставя се настрани.

Загрява се фурната на 200 градуса.

Посипва се плот с малко брашно или върху самата хартия се слага бутер тестото. Разгъва се и леко се разточва на правоъгълник. Посипва се напълно с канела, разпределя се на всички места с ръка, намазва се.

Завива се от тясната му страна на руло благодарение на хартията. Разрязва с нож на части с дебелина към 2-2.5 см. според от размера на формата.

Парчетата тесто се слагат изправени и с ръка се смачкват надолу, сплескват се. Всяко парче тесто се слага в чашката за печене и с пръсти се оформя към стените ѝ догоре. Разстила се допустимо най-тънко. С черпак се излива от яйчената примес, напълват се шолите.

Формата се слага в загрятата фурна на 200 градуса, кошничките се пекат за към 18-20 минути или до момента в който се получат хубави запечени петна от горната страна.

Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страховит десерт, пробвайте!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР