По колко часа на нощ спите? Знаем, че за да

...
По колко часа на нощ спите? Знаем, че за да
Коментари Харесай

Как ни вреди твърде дългият сън

По какъв брой часа на нощ спите? Знаем, че с цел да бъдем в оптимално здраве е значимо да спим почти 7-8 часа. Но както недоспиването носи известни опасности за здравето, по този начин и по-продължителният сън също може да се окаже нездравословен, написа struma.bg.
Как прекомерно дългото спане вреди на здравето ни?
Проблеми с тежестта

Според разнообразни изследвания, недоспиването, както и прекомерно дългият сън са свързани с диабет и затлъстяване. Според експертите по-малкото придвижване е причина за натрупването на непотребни килограми. Ако спите дълги часове и не спортувате постоянно, излагате на риск здравето си.

Депресивни разстройства

Хората, които страдат от депресивни разстройства, също изпитват нарушавания на съня. Понякога в случаите на няколко типа разстройства хората спят повече от нормалното. Прекалено дългият сън подтиква към обезсърчение и отмалялост, имаме предпочитание да спим още и още, изпитваме незаинтересованост към всичко край нас, а тези признаци водят до меланхолия.

Риск от сърдечни болести

Ако спите прекомерно дълго, увеличавате риска от сърдечни болести. Днес една от най-честите аргументи за гибел са сърдечните проблеми. Спането на повече от 8 часа сън на нощ усилва риска от сърдечен удар с 34%. Според изследвания, дамите са по-склонни да спят по-дълго от мъжете.

Поява на главоболие

Когато не си доспиваме, едни от най-честите неразположения вследствие на неналичието на сън са нервност, нараснал вкус и главоболие. Но дългите часове, които прекарваме в лежане и сън също могат да провокират главоболие. Това се дължи на засегнатите невротрансмитери в мозъка и нашето равнище на серотонин.

Проблеми с паметта

Ако в последно време сте разсеяни и имате проблеми с паметта, помислете какъв брой часа на нощ спите. Дългият сън може да засегне равнището ни на централизация. Също по този начин, в случай че сънят ви не е пълностоен и се будите постоянно, това също може да засегне когнитивните функционалности на мозъка и способността му да се концентрира.

Има няколко съществени стъпки, с които може да помогнете на тялото си да се възвърне в границите на 7-8 часа:
Хранете се здравословно; Намалете приема на алкохол; Спортувайте редовно; Събуждайте се и лягайте по едно и също време; Не консумирайте кофеинови питиета и тежки храни 3 часа преди сън; Преди сън проветрявайте спалнята, с цел да бъде въздухът в нея по-свеж.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР