По-късно тази година Макрон ще започне да представя конкретните предложения

...
По-късно тази година Макрон ще започне да представя конкретните предложения
Коментари Харесай

Макрон върна идеята за Европа на няколко скорости

По-късно тази година Макрон ще стартира да показва " съответните " оферти за промени в Европейски Съюз

Още по тематиката
Меркел поддържа концепцията за министър на финансите и стопанската система на еврозоната

Не дефинирам аз курса на еврото, сподели канцлерът на Германия
29 авг 2017
Борисов и троянският Макрон

Френският държавен глава ще предложи на България да даде рамо за ERM II и " въздушен " Шенген, само че ще чака отстъпки от страна по въпроса с командированите служащи
25 авг 2017
Макрон дьо Гол

Париж национализира краткотрайно корабостроителницата STX France, вместо да разреши на италианска компания да я придобие
4 авг 2017
Отлагането на промени приземи известността на Еманюел Макрон

Оставки на водещи фигури също повлияха до съвсем невиждан спад в рейтинга на новия френски президент
25 юли 2017
Промените в Европейски Съюз

Макро(н) опасността за Източна Европа

Източноевропейските страни би трябвало да помислят кое е по-важно за тях - парите, които получават от Брюксел, или свободата да се конкурират с ниски налози и по-либерално обществено законодателство
7 юли 2017

" Нашето потомство има специфична отговорност да възвърне Европа "
Еманюел Макрон, президент на Франция " Трябва да измислим Европа с няколко формата ", съобщи на годишната среща с френските посланици в Елисейския замък Еманюел Макрон. След визитите си в Източна и Централна Европа през предходната седмица, френският президент разгласи във вторник, че скоро ще направи 10 съответни оферти за промяна на Европейския съюз (ЕС) след Brexit. Офанзивната европейска политика на Макрон е съпроводена и със съществени промени вкъщи, като в четвъртък се чака да бъдат показани дълго чаканите промени в трудовото законодателство.

Иновативни и дружно

Промени в политиката на Европейски Съюз бяха в основите на предизборната акция на Макрон. След като беше определен, в 90-минутна тирада в двореца Весай президентът разгласи желанията си за " дълбока промяна " на Франция и Европа. Тогава той съобщи, че Brexit е признак за " неуспех " и Европейски Съюз се би трябвало да бъде възроден от " ново потомство водачи ". Два месеца по-късно пред френските дипломати Макрон затвърди позициите си от този момент. Според него Европа би трябвало да бъде " по новаторска " и " да се движи напред, с цел да не се разпадне ".

След парламентарните избори в Германия на 24 септември, Макрон ще формулира серия съответни оферти, свързани с еврозоната, обществените политики, защитата и миграцията, които съгласно него ще заздравят положението на съюза.

Подкрепа за концепцията си френският президент откри в министър-председателите на Люксембург и Белгия, които одобри същия ден след срещата си с посланиците. Тримата про-европейски водачи се оповестиха в коалиция за промяна на Европейски Съюз, само че по-конкретна информация по отношение на проекта не беше дадена. Единствената по-мащабна планувана промяна е основаването на общ бюджет и назначението на финансов министър на еврозоната, която беше подкрепена във вторник от немския канцлер Ангела Меркел.

Сред предложенията се чака да бъде ограничаване на задграничните вложения в Европейски Съюз и на вноса с дъмпингови цени.

Външна политика

Пред събралите се в Елисейския замък посланици, Макрон разгласи борабата с " Ислямска страна " за основен приоритет на външната си политика. " Възстановяването на мира и стабилността - Ирак, след това Сирия, е основен приоритет за Франция ", разяснява той. В обръщението си Макрон предложи основаването на нова контактна група, включваща останалите членки на Съвета за сигурност към Организация на обединените нации, която да се занимава с договарянията със Сирия.

Макрон разгласи, че ще отстрани изключителното състояние, което е в действие от офанзивите през ноември 2015 година, само че тероризмът ще остане приоритет за правителствто му. Реформи в трудовото законодателство
Този четвъртък администрацията ще показа проекта за дълго чаканите промени в трудовото законодателство на Франция. Още по време на предизборната си акция Макрон сложи трудовите промени в центъра на проекта си да съживи френската стопанска система, само че в този момент рискува да удари на камък, в случай че не завоюва утвърждението на профсъюзите. Макар " Република напред " да има безусловно болшинство с 314 от общо 577-те места в Народното събрание, синдикатите могат да се разгласят срещу и да объркат пасианса на президента, както се случи предходната година при Франсоа Оланд, в случай че крайните оферти не ги устройват. CGT (Confédération générale du travail), най-големият синдикат във Франция, към този момент свика митинг за 12 септември, а водачът на лявата " Непокорна Франция " Жан-Люк Меланшон възнамерява демонстрации на 23 септември.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР