По искане на Софийска градска прокуратура (СГП) Софийски градски съд

...
По искане на Софийска градска прокуратура (СГП) Софийски градски съд
Коментари Харесай

„Задържане под стража“ за заловените за каналджийство в мащабна операция на ГДБОП


По искане на Софийска градска прокуратура (СГП) Софийски градски съд (СГС) взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на петима обвинени в три разнообразни производства за разпространяване на опиати в обилни количества и разнообразни по тип, във връзка със профилираната интервенция по противопоставяне на разпространяването на опиати.

Съдът показа доводите на прокурора, че в ранния стадий от следствието са събрани задоволително доказателства, които водят до извод за обосновано съмнение, че точно обвинените са причинители на закононарушението, за което са привлечени в това качество. Съдът одобри, че е налице и действителна заплаха от осъществяване на друго закононарушение, както и укриване, заради което дефинира като подобаваща най-тежката мярка за неотклонение, оповестиха от държавното обвиняване.  

По искане на СГП, Софийски градски съд взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на 5 лица, упрекнати за управление и присъединяване в проведена незаконна група, основана за незаконно подкрепяне за прекосяване на държавната граница на Република България, за престояване и прекосяване през нейната територия на непознати жители:

Съдът показа доводите на прокурора, че в ранния стадий от следствието са събрани задоволително доказателства, които водят до извод за обосновано съмнение, че точно обвинените са причинители на закононарушението, за което са привлечени в това качество. Съдът одобри, че е налице и действителна заплаха от осъществяване на друго закононарушение, заради което дефинира като подобаваща най-тежката мярка за неотклонение спрямо петима от тях. Спрямо Д. Г. съдът дефинира мярка за неотклонение „ домакински арест “ поради събраните доказателства, че е единственият родител, който поставя грижи за малолетното си дете и поради здравословното му положение – хронично заболяване.

Определението на съда не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред Софийски апелативен съд.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР