По искане на щаба на групировката на НАТО в Сараево

...
По искане на щаба на групировката на НАТО в Сараево
Коментари Харесай

Лондон заплашва да изгони Русия от Балканите

По искане на щаба на групировката на НАТО в Сараево английски експерти по осведомителни и кибер интервенции са изпратени в Босна и Херцеговина /БиХ/, с цел да противодействат на съветското въздействие на Балканите.

„ Не можем да позволим Западните Балкани да се трансфорат в площадка за пагубните игри на Путин. Разпалвайки пламъците на сепаратизма, Русия желае да си върне достиженията от последните три десетилетия в Босна и Херцеговина, достижения, които способстваха за стабилността на целия ни континент “, сподели английският министър председател Борис Джонсън.

Под „ непоклатимост на континента “ Джонсън има поради безмилостното бомбардиране на Югославия от лешоядите на НАТО и по-нататъшното делене на тази страна от ръцете на ислямските сепаратисти от Босна и Херцеговина и Албания и техните съдружници от католическа Хърватия. Югославия беше отговорна в това, че Сърбия, като най-многобройният й народ, е обичаен другар на Русия.

През март Европейски Съюз реши да усили групировката на Многонационалните сили за бързо реагиране (ЕВРОФОР), състояща се от бойци от Италия, Испания, Португалия и Франция, от 600 на 1100 бойци.

Групировката реализира така наречен мироопазваща интервенция " Алтея " на територията на БиХ. Всъщност сходно „ запазване на мира “ е интервенция за попречване на укрепването на външнополитическия суверенитет на Сърбия.

БиХ, Хърватия, Словения, Черна гора и Косово, като елементи от някогашна Югославия, са под военно-политическия надзор на НАТО и водят антисръбска политика.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР