По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Левски определи мярказа неотклонение

...
По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Левски определи мярказа неотклонение
Коментари Харесай

Задържаха 19-годишен за кражба при условията на опасен рецидив

По искане на Районна прокуратура-Плевен, Районен съд-Левски дефинира мярказа неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на Ф.Я., на 19 години.

Той е притеглен в качеството на обвинен за това, че на 17.02.2023 година, в гр. Левски, обл. Плевен, при изискванията на рисков рецидив, посредством разрушение на загради крепко направени за отбрана на парцел, лишил парична сума в размер на 581,50 лв. от владението на комерсиално сдружение със седалище гр. Летница, обл. Плевен, без единодушие на техен внушителен орган, с желание незаконно да ги присвои - закононарушение по член 196, алинея 1, т. 2 вр. член 195, алинея 1, т. 3 вр. член 29, алинея 1, б. „ а “ и б. „ б “ от Наказателен кодекс.

Въпреки младата му възраст, Ф.Я. е неведнъж осъждан.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор в Районна прокуратура- Плевен, обвиненият е арестуван за период до 72 часа, в границите на който е импортирано искане в РС- Левски да бъде арестуван под стража.

Съдът е приел доводите на Районна прокуратура-Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано съмнение за авторството на действието от страна на обвинения, както и че е налице действителна заплаха да извърши закононарушение или да се укрие, заради което е почел настояването.

Определението на съда предстои на обжалване.

Разследването продължава под управлението на Районна прокуратура - Плевен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР