По искане на Районна прокуратура – Варна 32-годишен мъж, привлечен

...
По искане на Районна прокуратура – Варна 32-годишен мъж, привлечен
Коментари Харесай

32-годишен варненец е задържан за грабеж на мобилен телефон

По искане на Районна прокуратура – Варна 32-годишен мъж, притеглен към наказателна отговорност за обир на мобилен телефон и част от златен накит след приложимост на мощ, остава в ареста. Днес съдът дефинира най-тежката мярка за неотклонение – „ задържане под стража “, по отношение на М.Б. - обвинен за закононарушение по член 198, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Разхождайки се в региона на Двореца на културата и спорта във Варна, мъжът забелязал бижуто на жена, намираща се наоколо. Решил, че може да я ограби и я заговорил. Докато вниманието й било отвлечено в пояснения, М.Б. хванал златното й колие и го издърпал от врата й. Жената паднала на земята и чантата й се разпиляла. Мобилният й телефон също изпаднал оттова, като този факт отбелязал и 32-годишният мъж. Той сграбчил бързо електронното устройство и избягал.

М.Б. бил арестуван на 27 октомври, ден откакто ограбил дамата. Накитът бил открит в заложна къща, а мобилният телефон бил още в него. Потърпевшата разпознала своя нападател. Той бил арестуван с разпореждане на наблюдаващ прокурор за период до 72 часа.

Определението на Районния съд във Варна предстои за обжалване пред Окръжния съд в града.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР