Гонзо е доволен от срещата и обяви: Край на едноличните

...
Гонзо е доволен от срещата и обяви: Край на едноличните
Коментари Харесай

БФС и клубовете решиха: Първа лига остава с 16 отбора, но форматът ще е различен

Гонзо е удовлетворен от срещата и разгласи: Край на едноличните решения
На огромна среща в БФС футболните клубове и управлението на Профилигата стигнаха до единодушие за промени в разпоредбите.

Според сделките Първа лига остава с 16 тима, а предлагането на 5 от тимовете за понижаване на броя не бе признато. Новост обаче форматът.

Той ще бъде от първа четворка, втора четворка и осмица. В първата четворка форматът ще е всеки против всеки, както и във втората също. Който заеме трето или четвърто място, според от Купата, ще играе бараж против петия. В осмицата за изпадане ще се играе единствено по един мач. Два тима изпадат непосредствено и два ще играят бараж надлежно против третия и четвъртия във Втора лига.

Предложение, което бе прието - мачове от Втора лига да могат да се играят, когато има пауза за националните тимове.

Във Втора лига тимовете се усилват от 18 на 20, като Ботев Пловдив и ЦСКА ще вкарат дублиращите си тимове. Имаше предложение да бъдат разграничени на две по 12, само че не мина.

За да влязат в действие от идващия сезон, всички оферти би трябвало да се официализират и от Изпълкома на БФС, само че се счита, че това е условност.

След срещата, на която участваха представители на съвсем всички елитни клубове, президентът на БФС Георги Иванов-Гонзо съобщи, че повече еднолични решения в българския футбол няма да се взимат, като всички ще бъде в съгласие.

" Ние сме сътрудници с клубовете и тук няма еднолични решения. Смятам, че към този момент насоката или пътят, който начертахме, е потребен и ще е доста по-добре за бъдещи решения. Ние сме тук, с цел да оказваме помощ на клубовете, а не да вършим рестрикции, санкции и по този начин нататък. Ако беше понижена броя на тимовете, доста футболни центрове, като Враца или Пазарджик, можеха да останат без тимове в елита. Имаше неодобрение, че на баража седмият играе против четвъртия. Сега баражът ще бъде четвъртият против петия. Даваме преимущество на мощните тимове да премерят сили един против различен ", изясни Гонзо и добави, че не са обсъждани нови правила за броя на чужденците в тимовете.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР