По искане на Окръжна прокуратура – Плевен, Окръжен съд –

...
По искане на Окръжна прокуратура – Плевен, Окръжен съд –
Коментари Харесай

Задържаха 50-годишен мъж за отвличане, противозаконно лишаване от свобода и грабеж

По искане на Окръжна прокуратура – Плевен, Окръжен съд – Плевензадържа Р.Р. на 50 години, който е упрекнат за осъществяването на три тежки умишлени закононарушения с висока степен на социална заплаха.

В хода на следствието, Р.Р. е притеглен в качеството на обвинен, за това, че на 31.10.2022 година в село Гривица, обл. Плевенска е отвлякъл В.Х., жител на Република Армения, като към него е показал особена свирепост (насъскал две кучета от породата " Алабай ", които са му нанесли телесни повреди) – закононарушение по член 142, алинея 3, т. 3 вр. алинея 1 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване отнемане от независимост от 10 до 20 години или пожизнен затвор, както и конфискация на част или цялото имущество. Привлечен е и за това, че на 31.10.2022 година в село Гривица, обл. Плевенска, лишил същото лице от независимост, като действието е осъществено по непосилен метод, рисков за здравето му – закононарушение по член 142а, алинея 5 вр. алинея 1 от Наказателен кодекс, за което се планува отнемане от независимост от 3 до 12 години, както и за това, че е направил обир на мобилен телефон, благосъстоятелност на същия потърпевш - закононарушение по член 198, алинея 1 от Наказателен кодекс, за което се планува наказване отнемане от независимост от 3 до 10 години.

Окръжен съд – Плевен е приел доводите на Окръжна прокуратура - Плевен, че в хода на следствието са събрани задоволително доказателства, от които да се направи обосновано съмнение, че Р.Р. е направил закононарушенията, за които е притеглен като обвинен. Съдът е счел, че е налице действителна заплаха той да се укрие или да извърши закононарушение и е постановил по отношение на него най-тежката мярка за неотклонение, а точно „ Задържане под стража “.

Определението на съда предстои на обжалване пред АС-Велико Търново.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР