По искане на Окръжна прокуратура – Благоевград съдът взе мярка

...
По искане на Окръжна прокуратура – Благоевград съдът взе мярка
Коментари Харесай

Задържаха обвиняем за получаване на кредити чрез неверни данни и за пране на пари

По искане на Окръжна прокуратура – Благоевград съдът взе мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на 47-годишния К.К., упрекнат за приемане на заеми в огромни размери посредством показване на погрешни сведения и пране на пари. Това оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Установено е, че в интервала от м. февруари 2018 година до м. юли 2022 година в Благоевград и други обитаеми места от региона вследствие на лъжлива скица били получени заеми от банки и небанкови финансови институции в размер на към 972 000 лв. . След усвояването на сумите по тях погасителните вноски не се внасяли и те ставали необслужваеми.

Обвиняемиятучаствал в измамата, като подбуждал и съзнателно улеснявал кредитоискатели при приемане на парични средства от финансови институции. Действайки по този метод, той получил към 486 000 лв., за които знаел, че са добити посредством закононарушение.

В съвещание за разглеждане на настояването на Окръжна прокуратура – Благоевград съдът одобри доводите на държавното обвиняване за това, че са налице изискуемите от закона предпоставки за налагане на мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на обвинения К.К. Налице е обосновано съмнение за осъществяването на незаконните действия от него, действителна заплаха той да се укрие или да извърши закононарушение.

Продължава следствието по случая.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР