По инициатива на министъра на земеделието Явор Гечев се проведе

...
По инициатива на министъра на земеделието Явор Гечев се проведе
Коментари Харесай

Кметът на Петрич Д. Бръчков, член и на УС на НСОРБ, участва в работна среща с министъра на земеделието

По самодейност на министъра на земеделието Явор Гечев се организира работна среща сред управленията на Управляващ орган на ПРСР, ДФЗ и НСОРБ.

Обсъдени бяха въпроси, свързани с осъществяването на плановете, финансирани посредством ПРСР 2014-2020, по които бенефициенти са общините, подготовката на индикативната стратегия за приемите по Стратегическия проект за развиване на земеделието и селските региони 2023-2027, с което би трябвало да стартира усвояването на средствата от новия програмен интервал и идното оповестяване на механизма за индексиране на договорите за строителни действия.

Предварителните планове дават учредения Управляващ орган да заложи планиран % за индексация на всички контракти с включени капиталови действия от към 15%.
За плановете по приемите, финансирани в границите на т. нар „ временен интервал “, ДФЗ е основал организация предварителният надзор по документите да продължава не повече от 30 дни, увери заместител изпълнителният шеф на Фонда Ива Иванова.

Съвсем скоро ДФЗ ще даде и предварителна информация на общините за класираните планове, които сигурно ще получат финансиране, с цел да могат да пристъпят към разкриване на процедури за избор на реализатори преди подписване на контракта за безплатна финансова помощ.

Изпълнителният шеф на НСОРБ показа опасенията на общините за оповестяване на публични поръчки преди изясненост за утвърждение на плановете, заради риск да не бъде утвърдено финансирането. Допълнително затруднение е и неналичието на признат държавен и общински бюджети за актуалната година, заради което общините са по-предпазливи.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР