По инициатива на кмета на община Велинград д-р Костадин Коев

...
По инициатива на кмета на община Велинград д-р Костадин Коев
Коментари Харесай

Във Велинград хотелиери и земеделци се обединиха

По самодейност на кмета на община Велинград доктор Костадин Коев и Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите във Велинград беше извършена работна среща сред кметове на кметства от общината. На срещата участваха и кметът на Община Ракитово Костадин Холянов и заместник-кметът на община Батак инж. Георги Харизанов.

Основната цел на срещата бе да се откри механизъм и законова форма за стимулиране на интегрираното развиване на туризма със селското стопанство. Пред присъстващите командир Коев съобщи, че измежду целите в неговото ръководство попада и подкрепяне на производителите.

„ Тази среща бе планувана от доста време и се веселя, че въпреки всичко стигнахме до нейното осъществяване. Аз знам, че продукцията, която се създава в нашия край е екологично чиста и желана за мнозина, само че съм наясно и с това, че законово на този стадий тя мъчно намира място в нашите хотели. Не тъй като хотелиерите не желаят да я предложат на своите посетители, а тъй като има законови пречки това да се случи. Затова и предизвиквам тази среща, с цел да може да намерим метода това да се случи. Да намерим метода да покажем на повече хора Велинград освен като туристическа, само че и като екологично чиста дестинация “, съобщи доктор Коев.

Представителите на туристическия отрасъл също заявиха своето предпочитание да изкупуват качествена и екологично чиста продукция. Дори бе препоръчано да се откри правната форма за организирането на базар на артикули създадени в Западни Родопи. Място, на което всеки познавач на положителната и качествена храна да може да закупи от нея. По този метод действително да бъдат подкрепени и производителите, които сега са принудени да продават своята продукция на огромни компании и на доста занижени цени.

В рамките на работната среща всички присъстващи се сплотиха и към тезата, че кметовете на кметства от своя страна би трябвало да подтикват и насърчат производителите да записват продукцията си, с цел да си обезпечат спомагателни доходи, които да укрепят икономическото развиване на селата на територията на трите общини.

Кметът на община Велинград доктор Костадин Коев показа, че има благоприятни условия да се кандидатства за финансиране по Европейски стратегии. Той поддържа концепцията, тъй като тя ще способства за развиването на туристическа дестинация Велинград освен като спа и балнеолечебен туризъм, само че и като благоприятни условия за развиване на екологично чисто земеделие и отглеждане на животни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР