По индиректен начин - чрез позицията, че в съответствие с

...
По индиректен начин - чрез позицията, че в съответствие с
Коментари Харесай

Гърция е против името ”Република Илинденска Македония”

По косвен метод - посредством позицията, че в сходство с предложенията на медиатора в разногласието Матю Нимиц би трябвало да се откри име, което да има географско или времево определение, от кабинета на гръцкия министър председател Алексис Ципрас отхвърлят препоръчаното от македонска страна ново име на БЮРМ - ”Република Илинденска Македония ”, предава македонската редакция на Радио ”Свободна Европа ”.
" Ние приветстваме позицията на Скопие, че решението на името не може да съществува без приемане на „ ерга омнес “ име, надлежно за всестранна приложимост.

Въпреки това, насърчаваме нашите съседи да продължим да работим дружно за намиране на взаимно задоволително решение с географско или времево определение на името - тъкмо както планува пакетът от оферти на специфичния делегат на Организация на обединените нации Матю Нимиц “, написа в заявление на гръцкото държавно управление.

Гръцкият президент и парламентарните водачи на всички опозиционни партии в Гърция отхвърлиха предлагането за „ Илинденска Македония “, заявявайки, че „ укрепва иредентизма “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР