По-голямата част от новозаразените с COVID-19 в Испания през последните

...
По-голямата част от новозаразените с COVID-19 в Испания през последните
Коментари Харесай

Неваксинирани са 80% от заразените с коронавирус в Испания

По-голямата част от новозаразените с COVID-19 в Испания през последните пет седмици са измежду неимунизирани хора. Това разгласи испанският министър на опазването на здравето Каролина Дариас, като публично записаните новозаразени през вчерашния ден са 27 286 души, осведоми "Ройтерс ".

Само 5,5% от новозаразените през последните 24 часа са хора, които са били изцяло имунизирани, посочи Дариас и добави, че 11,4% са били отчасти имунизирани и 83,1% са неимунизирани.
"Трябва да съблюдаваме достигнатия темп на имунизация ", акцентира министърката на конференция, като добави: "Това ще ни обезпечи значимо равнище на отбрана, което ще ни разреши да се насладим на лятото. "

Броят на новозаразените в Испания непрестанно нараства от края на юни, като 14-дневният коефициент на заболеваемост на 100 000 поданици се увеличи до 622,4. До момента страната с 46,9 млн. души население е записала общо малко под 4,2 млн. инфектирани и 81 148 умряли.

Испания е третата най-бърза страна във имунизирането на популацията си съгласно базата данни "Нашият свят в данни ", изоставайки единствено от Канада и Англия, като 51,3% от испанците са изцяло имунизирани, а 62,1% са получили най-малко една доза ваксина.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР