По-голяма помощ за бизнеса догодина заради скъпия ток. Това одобриха

...
По-голяма помощ за бизнеса догодина заради скъпия ток. Това одобриха
Коментари Харесай

Заради скъпия ток: Депутатите одобриха по-голяма помощ за бизнеса

По-голяма помощ за бизнеса следващата година поради скъпия ток. Това утвърдиха депутатите от енергийната комисия.

Помощите за скъпия ток за бизнеса да продължат през цялата последваща година, с цел да не скача инфлацията. Депутатите обаче спориха по какъв начин тъкмо да се подкрепят компаниите.

„ Клиентите, които са присъединени на мрежа високо напрежение, да заплащат от 200 лв. на мегаватчас и да бъдат обезщетени на 100 % над тази цена “, предложи Делян Добрев от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили.

„ Да има два тавана от 250 и 200 лева на мегаватчас, само че 200-те лв. да бъдат обвързани с ограничения за енергийна успеваемост “, съобщи Владимир Панев от Демократична България.

„ Да има една цена, както за микро предприятията, както за дребните предприятия. Считаме, че тези хора също имат потребност от поддръжка “, означи Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия.

Сега предприятията получават 100-процентова поддръжка при цена на електрическата енергия над 250 лева за мегаватас.

„ Средствата, които държавните енергийни предприятия внасят сега във фонда, едвам стигат за сегашните обезщетения “, заяви енергийният министър Росен Христов.

„ Ако сега едвам стигат парите, януари - февруари - март мисля, че може да изпадне фондът в сериозна обстановка “, разяснява Радостин Рибарски от „ Продължаваме промяната “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР