По-голяма част от аутсорсинг бизнесите възнамеряват да наемат повече хора

...
По-голяма част от аутсорсинг бизнесите възнамеряват да наемат повече хора
Коментари Харесай

Проучване: Аутсорсинг бизнесът на Балканите с 33% ръст през 2022 г.


По-голяма част от аутсорсинг бизнесите имат намерение да наемат повече хора тази година
(снимка: CC0 Public Domain)

Повече от две трети (69%) от фирмите за ИТ аутсорсинг на Балканите чакат тази година да е позитивна, макар несигурната световна стопанска система, сочи изследване на East.

Оборотът на ИТ аутсорсинговите бизнеси в района е повишен с 33% през 2022 година, с оперативна облага от 17%, съгласно данните от изследването на финландско-българска ИТ компания East.

Проучването картографира положението на ИТ подизпълнителските компании на Балканския полуостров, документира стратегическите им цели  и евентуалните бариери за напредък. Резултатите сочат, че по-голяма част от бизнесите имат намерение да наемат повече хора тази година и да влагат в нови технологии и образование на личния състав.
още по темата
Освен това, повече от половината (58%) компании оповестяват, че клиентите взимат решения по-предпазливо в сравнение с през предходната година, а над една трета (39%) декларират, че клиентите им са създали непредвидени съкращения в региона на ИТ аутсорсинга.

Въпреки тези провокации, вероятностите са позитивни. „ На Балканите няма боязън от криза. Бизнес опциите тази година наподобяват обещаващи и макар световната обстановка, съобразителните бизнеси влагат в провокационен пазар и бъдеще ”, разяснява основният изпълнителен шеф на East – Тимо Райло.

В проучването са взели участие 36 компании, балкански снабдители на ИТ услуги, като 40% от тях са от България, 17% от Румъния, 17% от Сърбия, а 22% от други Балкански страни. Според изследването, скандинавските страни са третият максимален пазар на фирмите за ИТ услуги от Балканите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР