По-голям брой наблюдавани досъдебни производства и повече осъдени за миналата

...
По-голям брой наблюдавани досъдебни производства и повече осъдени за миналата
Коментари Харесай

Окръжната прокуратура в Силистра отчете повече осъдени за миналата година



По-голям брой следени досъдебни производства и повече наказани за предходната година регистрира Окръжната прокуратура в Силистра, заяви нейният ръководител Теодор Желев.

Отчетено е и понижаване на записаната престъпност, главно поради обезлюдяването на района.

Над 90% от следените преписки в района са били решени, съобщи Теодор Желев, като добави, че отвън едномесечния период са по-малко от 2% от тях. Малък брой са оправдателните присъди и върнатите за доразглеждане каузи.

" На процедура нямаме неизпълнена присъда над три дни. Отчитат се доста положителни индикатори и по линията на другите ни контрол: Участие на над 160 правосъдни съвещания по административни каузи, подадени митинги във връзка с подзаконови нормативни актове  - най-вече на общини, което в продължение на няколко години докара до доста възстановяване на работата на Общинските препоръки ". 

За постигането на още по-добър резултат Теодор Желев моли към сътрудниците си да бъдат по-внимателни и взискателни, с цел да не се доближава закъснение на процеса на производствата.

От четири години Районната прокуратура работи на 50 на 100 от опциите си като цифров състав. Тече конкурс за нови трима прокурори.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР