По-големият въпрос е до колко наличната ни техника може да

...
По-големият въпрос е до колко наличната ни техника може да
Коментари Харесай

Шаламанов: Министър Зарков е дал списък с оръжието за Украйна. Няма модернизация, коленичейки пред Кремъл!

" По-големият въпрос е до какъв брой наличната ни техника може да да бъде изпратена на бойното поле. Когато се взе решението за даване на военна помощ, България усили възможностите си за модернизиране на техниката си и да за приемане на заместваща. България няма да реши нито един от въпросите си в изолираност и коленичейки пред Кремъл` " безапелационен е Шаламанов.

По думите му, всякагодина в Народното събрание одобряват отчет за защитата, а в този момент се споделя, че въоръжението ни не ставала. Някой би трябвало да понесе отговорност, счита някогашният боен министър.

" Руската агитация и дезинформация са доста мощни в България. Нашите служби и Съвет за електронни медии се провалят в задачата си да обезпечат надеждна информация. 40 страни дават помощ за Украйна и там хората са съгласни ", добави още той.

" В българските хранилища има задоволително въоръжение, което ние поддържаме в редовност и подготвеност. Трябва да е ясно къде е и какво е положението на въоръжението ни. Моята информация е, че министър Зарков е изпратил в Министерски съвет лист с какво можем да предоставим на Украйна ", разясни Шаламанов пред Българска национална телевизия.

" Ако бяхме почнали решението за даване на военна помощ за Украйна през март, в този момент в България щеше да има танкове и бронирани машини. Има метод да бъдат обезщетени дефицитите, които ще се основат след даването на техника. За приемане на заместваща техника има благоприятни условия, само че към този момент 8 месеца България няма дипломат в НАТО. Всички тези диалози стартират посредством консултациите в НАТО ", добави още той.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР