По-големият поток от клиенти в магазините през този период може

...
По-големият поток от клиенти в магазините през този период може
Коментари Харесай

КЗП: Внимателно избирайте новогодишните покупки

По-големият поток от клиенти в магазините през този интервал може да стане причина за разбъркване на стоките и комплициране за характерностите и цените им или до нарушение целостта на опаковките, което да докара до утежняване качествата на продукта. Затова би трябвало да бъдем деликатни, когато четем информацията и избираме своите покупки. Това сподели Константин Арабаджиев, член на Комисията за отбрана на потребителите, оповестиха от пресцентъра на Комисията.
Добре е да премислим и офертите за малотрайни артикули, които са били приготвени в магазините или доставени в по-големи количества за Коледните дни и в този момент се оферират на промоция, защото са със скоро изтичащ период на валидност. Важно е при вземането на решение за покупка да не се подвеждаме по понижената цена, а да преценим дали ще можем да ги употребим, до момента в който още са годни за консумация, като имаме поради и останалата храна вкъщи от посрещането на празниците.
Трябва да се внимава и при покупките от електронни магазини, изключително в случаите, в които държим стоките да дойдат при нас до избрана дата. „ Немалко онлайн магазини в същото време от годината, когато срещат проблеми с доставките в нормалните за тях периоди, предизвестяват на уеб страницата си, че е допустимо пратките да дойдат със забавяне “, означи Арабаджиев. Затова той предизвести преди покупка потребителите да ревизират дали има сходни послания, с цел да са осведомени и да преценяват дали удължените периоди за доставка ги устройват.
Константин Арабаджиев уточни още, че най-честите недоволства от отминалите Коледни празници са за дефектни артикули и отвод да бъде призната рекламацията за тях, както и за забавени доставки на онлайн покупки. „ Нашите екипи се пробват оптимално бързо да реагират на сигналите, които получаваме. На горещия телефон на потребителя 0700 111 22 даваме и съвещания “, сподели Арабаджиев. „ Имаме и телефон за търговците - *2211. Според статистиката, с която разполагаме, 70-80% от търговците добросъвестно извършват своите задължения, само че не всички познават в елементи потребителското законодателство. Целта е с тази гореща линия и с образованията, които реализираме в цялата страна, да се увеличи информираността им за техните отговорности по съществуващата нормативна уредба, което пък да докара до понижаване броя на жалбите на потребителите “, добави той.
Арабаджиев напомни, че при проблеми със самолетни полети пасажерите могат да се обръщат към Европейския потребителски център, който работи към КЗП и е част от мрежа бюра в Европейски Съюз. Той спомага и при настанявания и покупки с трансграничен темперамент.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР