По думите й следователите са потвърдили, че вече им е

...
По думите й следователите са потвърдили, че вече им е
Коментари Харесай

Людмила Навалная: Видях тялото на сина ми, но ме изнудват да го погреба тайно

По думите й следователите са удостоверили, че към този момент им е известна повода за гибелта на 47-годишния Алексей Навални. 

" Потвърдиха, че са подготвени и всички медицински и юридически документи. Аз ги видях и подписах здравното удостоверение за гибел ", добави Навалная.

Според формалната информация 47-годишният Алексей Навални е умрял в 14.17 часа (местно време) на 16 февруари на територията на наказателната колония ИК-3 " Полярен вълк " в сибирското село Харп. Малко преди този момент по време на разходка той се е почувствал зле и е изгубил схващане. От Федералната работа за осъществяване на наказванията оповестиха, че медицинският личен състав на пандиза неотложно е дошъл на място, бил е извикан и екип на Бърза помощ. Проведени са всички нужни реанимационни мероприятия, само че все пак Навални е умрял.

В продължение на 5 дни след кончината на Навални майка му и юристите на фамилията не бяха позволени да видят тялото му.

Преди два дни Людмила Навалная направи видео послание към съветския президент Владимир Путин. " Пети ден не мога да го видя, не ми дават тялото му и дори не ми споделят къде се намира. Обръщам се към вас, Владимир Путин. Решението на този въпрос зависи единствено от вас - дано да видя сина си най-сетне. Настоявам тялото на Алексей да бъде неотложно предадено, с цел да го погреба човешки ", съобщи тогава 69-годишната жена.

Сега Людмила Навалная декларира, че по закон управляващите са длъжни, след изпълнената процедура и подписването на нужната документи, да й предадат неотложно тялото на сина й.

" До момента обаче това не се е случило. Вместо това те ме шантажират и ми слагат условия къде, по какъв начин и по кое време би трябвало да бъде заровен Алексей. Това е нелегално ", добавя почернената майка.

Според нея по заповед от Кремъл или от централното управление на Следствения комитет, следователите в Салехард са й споделили, че погребението на сина й би трябвало да бъде осъществено скрито и без поклонение.

" Искат да ме заведат в края на гробищата при свеж гроб и да ми кажат - " Тук почива вашият наследник ". Аз не съм съгласна. Искам всички вие, които обичахте Алексей и за които неговата гибел стана персонална покруса, да имате опция да се простите с него ", сподели още Людмила Навалная.

Майката твърди, че е била застрашена, че в случай че не се съгласи на скрито заравяне, те ще създадат нещо с тялото на сина ѝ.

" Следователят Варапаев намерено ми съобщи, че времето не работи в моя изгода, тъй като тялото се разлага. Не съм съгласна да ми слагат условия. Искам всичко да бъде осъществено съгласно законите. Настоявам тялото на сина ми да ми бъде предадено неотложно ", заключи Людмила Навалная.

Междувременно вдовицата на Алексей Навални - Юлия, разгласява фотография с 23-годишната им щерка Даша в профила си в Инстаграм. 

" Мило мое момиче. Долетях при теб, с цел да те прегърна и поддържа, а ти си тук и подкрепяш мен. Ти си толкоз мощна, толкоз смела и непоколебима. Можем да се оправим с всичко, сърце мое. Толкова е хубаво, че си до мен. Обичам те ", написа Юлия Навалная. 

Вдовицата на Навални не отпътува незабавно, с цел да се види с децата си - 15-годишния Захар и 23-годишната Даша, откакто стана ясно, че Алексей е умрял. Вместо това тя взе присъединяване в Мюнхенската конференция по сигурността, където упрекна съветския президент Владимир Путин за ориста на Навални. Самата Даша Навалная неведнъж призоваваше за освобождението на татко си и държа речи в негова чест по време на церемонии по награждаване. Тя учи в Станфордския университет в Съединени американски щати.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР