По думите му така ще се нажежи ситуацията в четирите

...
По думите му така ще се нажежи ситуацията в четирите
Коментари Харесай

Боби Бобев: Обстановката в Косово е по-взривоопасна от всеки друг път

По думите му по този начин ще се нажежи обстановката в четирите домнирани от сърби общини в Косово - на север от река Ибър. 

 

Бобев изрази скептицизъм по отношение на предлагането на Франция и Германия - " то е безспорно търсещо път за решение на проблемите, само че надали ще бъде признато като формулата, по която чудодейно ще се решат въпросите ". 

 

" Реакциите на Албин Курти са крайни и той декларира, че държавното управление няма да анулира решението за автомобилните табели, че то няма да допусне основаването на общественост на сръбските общини на етническа основа. Косовската позиция е, че не може да се подходи по различен метод, с изключение на да се схване френско-германското предложение като добра основа за следващи диалози, в които ще се стигне до взаимно признание сред Сърбия и Косово. И в това финално съглашение ще се уточнят разнообразни елементи. От своя страна Александър Вучич съобщи, че Сърбия няма договаря за основаването на асоциацията на сръбските общини. В своя изгода той има един стоманен мотив - има подписано съглашение за основаването на такава асоциация, само че по-късно излезе мнение на конституционния съд, че сходно съглашение е в прорез с косовската конституция. Сърбия може да стои на тази позиция ", уточни той пред Българската национална телевизия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР