По договор за милион и половина лева за дезинсекция в

...
По договор за милион и половина лева за дезинсекция в
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Установени са редица нередности при доставки в правосъдното министерство

По контракт за милион и половина лв. за дезинсекция в пандизите има открито нарушаване. Парите са платени за обработка на над 8 000 квадрата, а това е приключил един човек, сподели пред публицисти министърът на правораздаването Надежда Йорданова.
Тя посочи, че постройката на Министерството на правораздаването (МП) е към 4000 квадрата, което значи, че един човек е обработил два пъти постройката на Министерство на правосъдието за един час.
Данните са от инспекции на Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) в пандизите и вътрешен одит на самото министерство за доставка на храна по контракт от предходната година. Всички констатации са тревожни. В над 20 публични поръчки има редица нарушавания - от обмисляне, през изискванията за присъединяване до осъществяване на договорите. Вече има редица актове от АДФИ и даже индикации за машинация.
По контракт за доставка на храна са доставяни артикули на оптимални цени. Договорът е за 55 милиона лв. и е за пет години. По този метод храноден на пандизчиите се усилва доста.
Фрапираща е публичната поръчка за униформи. Отново подписана съвсем на оптимално позволена цена.
Подобен е казусът с поддръжка на климатици, при който от девет компании осем са отстранени. Печели компанията с най-висока цена. Същият е методът и при публичната поръчка в пробационните служби.
Всички тези поръчки са подписани през 2020 и началото на 2021 година, сподели Йорданова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР