По-добре е хората, които още не са подали документи за

...
По-добре е хората, които още не са подали документи за
Коментари Харесай

Иван Нейков: Изчакайте с подаването на документи за пенсиониране

По-добре е хората, които още не са подали документи за пенсиониране да изчакат до намирането на решение. Това ще разреши в Национален осигурителен институт да не се натрупат прекалено много претенции за пресмятане на пенсиите в междинния интервал.
Това посъветва някогашният обществен министър Иван Нейков в Сутрешния блок на Българска национална телевизия.

По думите на Нейков би трябвало да се откри решение за към този момент подалите след 1 януари документи, само че още не са получили предписание за определянето на размера на пенсиите. Ако обещаната от държавното управление смяна бъде направена бързо, за тях теоретично ще е допустимо изчислението на пенсията да бъде напряко направено по новия ред.

Друг вид би било сегашните правила да се запазят, а единствено хората, които ще бъдат ощетени, да получат отплата при неподходящо пресмятане на размера на пенсията.

Нейков обаче предизвести, че без значение кой вид ще се избере, този път държавното управление би трябвало да направи авансово оценка на въздействието от смяната.

Според него, когато има такава отрицателна смяна, е нужно да се изяснява доста отдалече. В противоположен случай е естествено да се получи напрежение, разяснява някогашният обществен министър. Според него е по-добре да бъде поднесено опрощение на засегнатите и да се поправят нещата.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР