Те загубиха очаквано, защото тази сглобка беше ясно, че тя

...
Те загубиха очаквано, защото тази сглобка беше ясно, че тя
Коментари Харесай

Доц. Георги Лозанов: Разочарованият електорат на ПП-ДБ да погледн...

" Те изгубиха предстоящо, тъй като тази сглобка беше ясно, че тя е с доста по-голяма цена, която ще платят ПП-ДБ, в сравнение с ГЕРБ-СДС, защото те влязоха с концепцията, че би трябвало да създадат едни промени. Накрая обаче по този начин се конструира обстановката, че те трябваше да извършат един свръх сложен политически номер - да вършат промени, с тези, които би трябвало да реформират. Това се оказа, че не им е доста по силите ", счита той.

 

Това съобщи в предаването " Лице в лице " по БТВ някогашният ръководител на Съвет за електронни медии Георги Лозанов.

 

" Трябва да си дадем сметка за нещо - когато приказваме за изборите в този момент, да не приказваме късопаметно. При Иван Костов демократичната десница имаше действителния капацитет сама да ръководи. И тогава се направиха тези промени, които най-сетне ни извадиха от остарялата просъветска орбита и България потегли да се развива като западна демократична страна, в някаква степен. От там нататък опитите не престават да може демократичната десница през някакво посланичество да влезе във властта в някакви връзки, с цел да може тази линия да продължи, защото тя непрекъснато се натъква на всевъзможни трудности ".

 

" При последната сглобка едно от трудностите беше, че имаше геополитически проект и риск да се отклоним от тази посока. Аз мисля, че тази част от електората на ПП-ДБ, която е разочарована от сглобката, в случай че огледа в исторически проект по какъв начин се движи демократичната десница, да взема решение по отношение на нейните вероятности, а не тъкмо посредством моментните страсти и недоволства ", счита той. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР