По-добре е да знаете предварително отговора на такъв двусмислен въпрос

...
По-добре е да знаете предварително отговора на такъв двусмислен въпрос
Коментари Харесай

Слабости в автобиографията: какви черти на характера да посочите?

По-добре е да знаете авансово отговора на подобен двузначен въпрос

Трябва да започнете търсенето на работа, като съставите късото изложение какъв чиновник сте. Допустимо е да не посочвате недостатъци в автобиографията, само че такава точка ще покаже на работодателя вашето съответно самочувствие. Освен това този детайл може да се появи в общоприетия въпросник на работодателя или да бъде издигнат на изявлението.

Какви са слабостите, които би трябвало да се посочат в автобиографията или по време на изявление?

Няма съвършени хора и работодателите са наясно с това. Човек, който признава своите недостатъци показва хармонично развиване на личността и съответно самовъзприятие. Самоувереният претендент може елементарно да уточни няколко от не изключително забележителните си черти.

Ако за вас не може да се каже, че сте прекомерно уверени, тогава отговорът на въпроса за минусите би трябвало да бъде създаден авансово и най-добре е да го отразите в автобиографията. Експертите поучават да не се показват повече от три недостатъци. Освен това те би трябвало да са свързани с работата. Не изтъквайте, че не обичате да играете с деца, когато кандидатствате за работа като инженер.

Примери за попълване на колоната „ Недостатъци “:

несъразмерна емоционалност;

работохолизъм;

безпокойство;

педантизъм;

скромност;

съблюдаване на принципите;

несъразмерна инициатива;

незадоволителна интензивност и други

Имайте поради, че доста дефекти при избрани условия могат да се смятат за преимущества. В взаимозависимост от сферата на активност може да са нужни разнообразни личностни черти. Например, за секретарката педантичността по-скоро ще бъде плюс, а претендентът за позицията продавач няма да бъде възпрепятстван от това, че е показал като минус своята прекомерна емоционалност.

Слабости за автобиография, които не си коства да се загатват

Има дефекти в характера, които не би трябвало да включвате в автобиографията си или да ги споменавате в изявление. Най-често те се отнасят до тези аспекти на личността, които са едва свързани с трудовата активност или ви характеризират като неприятен чиновник.

Примери за негативни характерности, които би трябвало да се заобикалят:

неточност;

наклонност към отлагане;

мързел;

неспособност за осъществяване на обещания;

несполуки в персоналния живот;

безнаказаност и други

Това не са недостатъци на характера в автобиографията, а същинското самопризнание, че подобен чиновник не е нужен. Ако обаче сте пристигнали на изявление, само че сте разбрали, че не желаете да работите тук, тогава можете да кажете всички от тях едновременно.

Писането на автобиография е сложен и виновен развой. Помислете добре какви негативни аспекти да включите в съответния раздел. Това доста ще улесни търсенето на работа, както и последвалото назначение.

Съвет на експерта: Марина Хадина, кариерен управител

„ За да напишете впечатляваща автобиография, първо би трябвало да определите мощните си страни. Припомнете си всички достижения, решените проблеми, постигнатите цели. За да извършите вашата самокритика допустимо най-обективна, използвайте специфични въпросници и проби. Също по този начин е потребно да се срещнете с човек от организация за набиране на личен състав или представител, който е наясно по какъв начин се прави асортимент и се ръководят човешки запаси. В този случай вашето изложение ще бъде подкрепено от експертни отзиви и справедливи данни.

Типична неточност е несериозно отношение към оценката на професионалното равнище. Срещата със експерт и последвалата консултация е от значително значение. Те ще ви оказват помощ да създадете автобиография, която да ви отличава от съперниците и да покаже на работодателя вашата съответност и стойност. “

Инфо: woman.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР